Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis

Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. poro
    • 2   stiebų salierų
    • 2   vnt. morkų
    • 4   skiltelių česnako
    •   žiupsnelių druskos
    • 0,5   šaukštelių juodųjų pipirų
    • 0,5   šaukštelių maltų saldžiųjų paprikų
    • 1   šaukštelio prieskoninių žolelių
    • 240   g konservuotų avinžirnių
    • 100   g ilgagrūdžių ryžių
    • 500   ml daržovių sultinio
    • 400   ml kokosų pieno
    • 1   vnt. brokolio

Paruošimas

  1. Puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite riekelėmis supjaustytą porą, salierų stiebus ir morkas. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol daržovės ims minkštėti.

  2. Suberkite smulkiai kapotas česnakų skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis aromatą. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.

  3. Suberkite avinžirnius, ryžius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Išmaišykite, padidinkite ugnį ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.

  4. Suberkite žiedynėliais supjaustytą brokolį ir virkite dar 10 minučių.

  5. Patiekite sriubą nedelsiant, dar karštą, su duonos skrebučiais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

  6. -

    Avinžirniai ir ryžiai tarpusavyje dera puikiai - ne veltui ir avinžirnių karis dažniausiai yra patiekiamas su virtais ryžiais. Pabandykite šiuos du ingredientus paversti gardžia, maistinga ir sočia sriuba. Pagardinta keptomis daržovėmis, kremišku kokosų pienu (jį rinkitės pilno riebumo) ir brokoliais, sriuba yra itin švelnaus, malonaus skonio. Norite suteikti jai papildomo pikantiškumo ir šiek tiek aštrumo? Įberkite žiupsnį kajeno paprikos, kuri skoniui suteiks papildomų spalvų.

    Jeigu labiau mėgstate mėsiškas sriubas, čia labai tiks pridėti vištienos gabalėlių.

    Kaip ir visos ryžių sriubos, ši taip pat yra linkusi sugerti sultinį. Sriubai atvėsus, ji taps kur kas tirštesnė, todėl šildydami tikriausiai norėsite įpilti papildomą šlakelį sultinio.