Jautienos nugarinę gausiai apibarstome druska ir prieskoniais. Imame keletą sluoksnių folijos, į vidų įpilame šiek tiek vandens ir stipriai suvyniojame mėsą. Kepame ant grilio apie 35-40 minučių.
▶▶ „Tacos“ su kepta jautiena ir kukurūzų salsa
Ingridientai
2
porcijos
-
- 2 kukurūzų paplotėlio
- 250 g kiaulienos nugarinės
- 15 ml vandens
- druskos
- pipirų
- prieskonių įvairių, pagal skonį
-
Salsai
- 100 g konservuotų kukurūzų
- 30 g marinuotų paprikų Chalapos
- 1 raudonosios paprikos
- 1 raudonojo svogūno
- 25 g kalendros šviežių
- 1 žaliosios citrinos
- alyvuogių aliejaus
- druskos
- pipirų
Paruošimas
Paruošiame padažą: nukošiame kukurūzus, smulkiai supjaustome paprikas, svogūną ir kalendras. Išspaudžiame žaliąją citriną, apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, išmaišome.
Iškepusią mėsą smulkiai supjaustome ir sumaišome su folijoje likusiomis sultimis.
Kukurūzų paplotėlius paskrudiname ant grilio, kad įgautų dūmo skonio. Ant paplotėlių dedame mėsos ir salsos. Papuošiame šviežių kalendrų lapeliais.