„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1   kg bulvės
    • 140   g kvietinių miltų
    • 1   kiaušinio
    •   druskos
    • 1   žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    •   sviesto
  • Padažui:

    • 250   g šoninės
    • 1   svogūno
    • 500   ml grietinėlės
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    •   krapų

Paruošimas

  1. Paruoškite „švilpikus“. Bulves kruopščiai nuplaukite ir su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite trintuvu.

  2. Suberkite į bulves miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išminkykite tešlą.

  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.

  4. Švarų darbinį paviršių (stalviršį) pabarstykite miltais. Iš paruoštos bulvių tešlos formuokite volelius, juos šiek tiek suplokite delnais ir pjaustykite rombo formos gabalėliais.

  5. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarpelius.

  6. Gabalėlį sviesto ištirpinkite, aptepkite juo „švilpikus“.

  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių, kol bus gražiai apskrudę ir iškepę.

  8. Kol „švilpikai“ kepa, paruoškite šoninės padažą. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną susmulkinkite. Berkite šoninę ir svogūnus į didelę keptuvę aukštais kraštais (arba į troškintuvą) ir pakepinkite virš vidutinės ugnies, kol svogūnais suminkštės.

  9. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite smulkintus krapus ir nuimkite nuo ugnies.

  10. Iškepusius švilpikus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Jei norite minkštesnių, uždengę dangčiu leiskite pailsėti 10-15 minučių, tuomet patiekite.

  11. Receptą paruošė tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta.