Taip gyventi verta!
„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

1 kg kg bulvių bulvės
140 g g kvietinių miltų kvietinių miltų
1 kiaušinių kiaušinio
druskos druskos
1 žiupsnelių žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų
sviesto sviesto

Padažui:

250 g g šoninės šoninės
(šaltai rūkytos)
1 svogūnų svogūno
500 ml ml grietinėlės grietinėlės
(35 % rieb.)
druskos druskos
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų
krapų krapų

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(13)

Gaminimas

1. Paruoškite „švilpikus“. Bulves kruopščiai nuplaukite ir su lupena išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite trintuvu.
2. Suberkite į bulves miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išminkykite tešlą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
4. Švarų darbinį paviršių (stalviršį) pabarstykite miltais. Iš paruoštos bulvių tešlos formuokite volelius, juos šiek tiek suplokite delnais ir pjaustykite rombo formos gabalėliais.
5. Perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarpelius.
6. Gabalėlį sviesto ištirpinkite, aptepkite juo „švilpikus“.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių, kol bus gražiai apskrudę ir iškepę.

8. Kol „švilpikai“ kepa, paruoškite šoninės padažą. Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną susmulkinkite. Berkite šoninę ir svogūnus į didelę keptuvę aukštais kraštais (arba į troškintuvą) ir pakepinkite virš vidutinės ugnies, kol svogūnais suminkštės.
9. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite smulkintus krapus ir nuimkite nuo ugnies.
10. Iškepusius švilpikus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Jei norite minkštesnių, uždengę dangčiu leiskite pailsėti 10-15 minučių, tuomet patiekite.

Receptą paruošė tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta.