Sušių suktinukai

Sušių suktinukai image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 170   g sušių ryžių
    • 2   šaukštų ryžių acto
    • 4   vnt. tortilijų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 100   g saliamio su pankoliu
    • 250   g lašišos filė
    • 200   g kreminio sūrio
    • 80   g krienų
    • 80   ml sojų padažo
    • 80   g sriracha padažo

Paruošimas

  1. Atitirpinkite laukinės lašišos filė.

  2. Paruoškite sušių ryžius, kaip nurodyta ant pakelio, ir paskleiskite paruoštus ryžius plonu sluoksniu ant plataus dubens, apšlakstykite ryžių actu ir palikite atvėsti.

  3. Supjaustykite tortilijas kuo didesniais stačiakampiais, tada kiekvieną gabalėlį supjaustykite į trikampius, aptepkite alyvuogių aliejumi ir 10 minučių paskrudinkite orkaitėje 200 °C temperatūroje.

  4. Pagardinkite druska ir aitriųjų paprikų milteliais.Kepkite atitirpintą lašišą orkaitėje 120° temperatūroje apie 8-10 minučių.

  5. Išimkite iš orkaitės, dviem šakutėmis suplėšykite plonomis juostelėmis ir palikite atvėsti.

  6. Inde sumaišykite kreminį sūrį su valgomaisiais krienais, įberkite druskos.

  7. Aptepkite tortilijas valgomųjų krienų kremu, ant jų sudėkite saliamį su pankoliais, ryžius ir laukinės lašišos filė.

  8. Galiausiai tortilijas kuo tvirčiau suvyniokite ir supjaustykite maždaug 3 cm pločio gabalėliais. Pamirkyti patiekite sojų padažo ir „Sriracha“.