Sumuštinukai su burata ir vytintu kumpiu, su keptais pomidorais, su „brie“ sūriu ir obuoliais

Sumuštinukai su burata ir vytintu kumpiu, su keptais pomidorais, su „brie“ sūriu ir obuoliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

30 vnt.
  • Reikės:

    • 2   vnt. prancūziškų batonų
    •   alyvuogių aliejaus
  • Su burata, vytintu kumpiu ir balzaminio acto kremu

    • 200   g buratos sūrio
    • 100   g vytinto kumpio
    • 2   šaukštų balzaminio acto
    • 1   saujos gražgarsčių
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Su keptais vyšniniais pomidorais

    • 200   g vyšninių pomidorų
    •   alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    • 100   g tepamojo sūrio
    • 1   saujos baziliko
  • Su „Brie“ sūriu ir keptais obuoliais

    • 125   g „brie“ sūrio
    • 1   vnt. obuolio
    • 3   šaukštų medaus
    • 1   šaukšto balzaminio acto
    •   pistacijų
    •   granatų sėklų
    • 1   saujos rozmarino

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Prancūzišką batoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Atvėsinkite perkėlę ant grotelių.

  3. Paruoškite sumuštinukus su burata, vytintu kumpiu ir balzaminio acto kremu. Ant paskrudintų prancūziško batono riekelių dėkite po atplėštą gabalėlį buratos ir po riekelę vytinto kumpio. Apšlakstykite balzaminio acto kremu, papuoškite gražgarsčių lapeliais ir apiberkite žiupsniu šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

  4. Paruoškite sumuštinukus su keptais vyšniniais pomidorais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  5. Pomidorų šakeles sukarpykite po 2-3 pomidorus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol pomidorai suminkštės.

  6. Skrudintas prancūziško batono riekeles aptepkite tepamuoju sūriu, ant viršaus dėkite po šakelę keptų pomidorų. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pagardinkite grūstais juodaisiais pipirais, papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

  7. Paruoškite sumuštinukus su „Brie“ sūriu ir keptais obuoliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  8. Ant paskrudintų prancūziško batono riekelių dėkite po riekelę „Brie“ sūrio ir po riekelę obuolio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 5-7 minutes, kol sūris pradės lydytis.

  9. Medų sumaišykite su balzaminiu actu. Apšlakstykite sumuštinukus. Pagardinkite trupučiu smulkintų pistacijų, keliomis granatų sėklomis, papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis.

  10. -

    Sumuštinukai, gaminami iš skrudinto prancūziško batono ir įvairiausių priedų, Italijoje vadinami crostini. Kad ir kaip bepavadintume, iš tiesų tai - gardus, spalvingas, spalvų ir skonių įvairove kaskart žavintis užkandis.

    Paruošti juos labai paprasta. Iš pradžių prancūzišką batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje iki malonaus traškumo. Skrudintas riekeles gardinkite įvairiausiais priedais, ieškodami skaniausių, netikėčiausių derinių, o galbūt kaip tik - pasikliaukite niekad nenuviliančia klasika.

    Iš tiesų, čia nėra jokių taisyklių, receptui nebūtini tikslūs kiekiai ar labai konkretus produktų sąrašas. Ruošdami sumuštinukus kurkite, improvizuokite ir susikurkite mažą skonių šventę.