Šokoladinis keksas

Šokoladinis keksas image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:30 val.

Ingridientai

10 porcijos
    • 200   g sviesto minkšto
    • 200   g cukraus
    • 3   vnt. kiaušinių
    • 200   g miltų
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 50   g kakavos miltelių nesaldintos
    • 80   g juodojo šokolado
    • 80   - 100   g migdolų riešutų

Paruošimas

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išmaišykite. Kakavos miltelius užpilkite 30-40 ml karšto vandens ir išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Gautą masę įmaišykite į tešlą. Migdolų riešutus bei juodąjį šokoladą susmulkinkite peiliu. Berkite į tešlą ir dar kartą ją išmaišykite. Kekso formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje apie 45-55 minutes. Kepimo pabaigoje mediniu pagaliuku vis patikrinkite, ar keksas dar neiškepė - kai medinis pagaliukas bus sausas, kepinys bus iškepęs.

    -

    LIDL savaitės pasiūlymai čia...