Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus bei kepimo miltelius. Išmaišykite. Kakavos miltelius užpilkite 30-40 ml karšto vandens ir išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Gautą masę įmaišykite į tešlą. Migdolų riešutus bei juodąjį šokoladą susmulkinkite peiliu. Berkite į tešlą ir dar kartą ją išmaišykite. Kekso formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite orkaitėje apie 45-55 minutes. Kepimo pabaigoje mediniu pagaliuku vis patikrinkite, ar keksas dar neiškepė - kai medinis pagaliukas bus sausas, kepinys bus iškepęs.
Šokoladinis keksas
Ingridientai
10
porcijos
-
- 200 g sviesto minkšto
- 200 g cukraus
- 3 vnt. kiaušinių
- 200 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g kakavos miltelių nesaldintos
- 80 g juodojo šokolado
- 80 - 100 g migdolų riešutų
Paruošimas
-
LIDL savaitės pasiūlymai čia...