Sluoksniuotos tešlos suktinukai su špinatais ir sūriu

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su špinatais ir sūriu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 20 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

20 vnt.
  • Reikės:

    • 1   šaukšto alyvuogių aliejaus
    • 1   vnt. svogūno
    • 150   g špinatų
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
    •   džiovintų česnakų
    • 500   g sluoksniuotos tešlos
    • 100   g kietojo sūrio

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai kapotą svogūną ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir kepkite dar porą minučių, kol suminkštės ir sukris. Nuimkite nuo ugnies. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakais. Išmaišykite ir leiskite atvėsti.

  3. Atšildytos tešlos lakštelius sudėkite greta vienas kito, šiek tiek sukeisdami kraštelius, kad gautumėte stačiakampį. Pakočiokite, kad tešlos lakšteliai susijungtų ir stačiakampis kiek padidėtų.

  4. Kiaušinį išplakite su šaukštu vandens. Gautu plakiniu aptepkite tešlos paviršių.

  5. Apiberkite puse tarkuoto kietojo sūrio, paskleiskite keptus špinatus ir ant viršaus užberkite likusį tarkuotą sūrį.

  6. Pradėdami nuo plačiosios kraštinės, susukite tešlą su įdaru į ritinėlį. Supjaustykite griežinėliais ir, pavertę ant šono, išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami kelių nemažus tarpelius (apie 5-7 cm).

  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suktinukai gardžiai apskrus. Atvėsinkite ir patiekite.

  8. -

    Mažiau yra daugiau, galite išgirsti kalbant, ir ši taisyklė tinka beveik visose gyvenimo situacijose. Virtuvėje - taip pat. Vos kelių kokybiškų ingredientų dažnai pakanka tam, kad pavyktų sukurti įsimintiną skonį. Šįkart tai - užkandis. Šiuos suktinukus paruošite itin paprastai ir greitai. Trapi tešla, sultingas špinatų įdaras, išsilydęs ir gardžiai apskrudęs kietasis sūris dera tiesiog puikiai ir tiks ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam stalui.