Taip gyventi verta!
Sluoksniuoti graikiško jogurto, uogų ir granolos pusryčiai

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Granolai (1 orkaitės skarda):

300 g g avižinių dribsnių avižinių dribsnių
(stambių pilno grūdo)
130 g g migdolų riešutų migdolų riešutų
150 g g anakardžių riešutų anakardžio riešuto
1,5 šaukštelių šaukštelio cinamono cinamono
(malto)
1 šaukštelių šaukštelio vanilinio cukraus vanilinio cukraus
0,5 šaukštelių šaukštelio druskos druskos
110 g g medaus medaus
(1/3 stiklinės)
50 g g alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
(4 valg. š.)

Sluoksniuotiems pusryčiams:

250 ml ml graikiško jogurto graikiško jogurto
(1 stiklinės)
2 saujų saujos granolos granolos
(naminės)
2 saujų saujos įvairių uogų mišinio įvairių uogų mišinio
(šilauogių, aviečių, braškių, trešnių)

Sluoksniuoti graikiško jogurto, uogų ir granolos pusryčiai

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(4)

Gaminimas

  1. Paruoškite granolą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus. Medų ištirpinkite, kartu su aliejumi supilkite į dubenį. Gerai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų - visi jie turi tolygiai pasidengti medaus ir aliejaus mišiniu.
  3. Paskleiskite granolą tolygiu sluoksniu ant kepimo skardos. Kepkite apie 20 minučių, įpusėjus kepimo laikui - išmaišykite, kad keptų tolygiau.
  4. Granolą atvėsinkite, laikykite sandariai uždaromame inde.
  5. Paruoškite sluoksniuotus pusryčius. Į stiklines norimomis proporcijomis susluoksniuokite graikišką jogurtą, granolą ir mėgstamas uogas. Jei norite, apšlakstykite trupučiu medaus ar klevų sirupo. Patiekite nedelsiant.

-

Didelė skarda naminės granolos - puiki išeitis, kai žinote, kad laukia įtempta savaitė, ir pusryčiams rytais negalėsite skirti daug laiko. Iškeptą atvėsinkite, suberkite į sandarų indą, ir virtuvės spintelėje laikykite iki kelių savaičių. Žinoma, tiek neprireiks, paprastai granolos stiklainis ištuštėja kur kas greičiau, bet bent jau savaitę galėsite būti ramūs, kad pusryčius paruošite vos per penkias minutes.

Prasidėjus šviežių uogų sezonui, nepraleiskite progos granolą ragauti su saldžiomis trešnėmis, braškėmis, šilauogėmis, avietėmis. Į stiklines susluoksniuokite graikišką jogurtą, kelias saujas granolos ir mėgstamiausias uogas. Pusryčiai bus gaivūs, gardūs ir labai gražūs!