Skrudinta duona su žirnių kremu

Skrudinta duona su žirnių kremu

SudėtingumasLengvas
Gaminimas20 min

Paruošimas

  1. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame perpjautas česnako skilteles ir duonos riekeles. Kepiname apversdami, kol apskrus. Išimame ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Mėtas nuplauname, nusausiname, lapelius nuskabome ir stambiai supjaustome.
  4. Žirnelius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 3 min. Nukošiame, perplauname šaltu vandeniu ir gerai nusausiname. Atidedame 3 šaukštus žirnelių papuošti.
  5. Likusius žirnelius sumaišome su pestu, jogurtu, citrinų sultimis ir didžiąja dalimi mėtų (truputį palikti papuošti). Sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska ir pipirais.
  6. Fetos sūrį nusausiname ir supjaustome griežinėliais. Duonos riekeles aptepame žirnių kremu. Ant viršaus dedame fetą, žirnius ir mėtas. Apibarstome pipirais ir patiekiame.