Paruošimas
- Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame perpjautas česnako skilteles ir duonos riekeles. Kepiname apversdami, kol apskrus. Išimame ir padedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Mėtas nuplauname, nusausiname, lapelius nuskabome ir stambiai supjaustome.
- Žirnelius sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 3 min. Nukošiame, perplauname šaltu vandeniu ir gerai nusausiname. Atidedame 3 šaukštus žirnelių papuošti.
- Likusius žirnelius sumaišome su pestu, jogurtu, citrinų sultimis ir didžiąja dalimi mėtų (truputį palikti papuošti). Sutriname iki vientisos masės. Pagardiname druska ir pipirais.
- Fetos sūrį nusausiname ir supjaustome griežinėliais. Duonos riekeles aptepame žirnių kremu. Ant viršaus dedame fetą, žirnius ir mėtas. Apibarstome pipirais ir patiekiame.