Paruošimas
- Šlauneles įtrinkite druska ir pipirais, pakepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gabalėliai gražiai apskrus.
- Šlauneles sudėkite į orkaitei tinkamą indą taip, kad jos gultų viena - dviem eilėmis ir būtų „susispaudusios“.
- Sutrinkite česnaką ir pakepinkite jį kitame inde ant sviesto, užpilkite ir užvirinkite pieną, įberkite druskos, supilkite po vištienos kepimo likusius riebalus. Užpilkite pieną ant vištienos ir pavirkite orkaitėje 5-10 minučių.
- Valgomas su žalumynais ir daržovėmis.
Škmeruli - vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo Račos srityje Vakarų Sakartvele. Patiekalas ir vadinamas pagal kaimo vardą. Pagaminti jį nesudėtinga, bet jis netinkamas tiems, kas nemėgsta česnako.