Škmeruli - vištienos patiekalas, kilęs iš Škmeri kaimo Račos srityje Vakarų Sakartvele. Patiekalas ir vadinamas pagal kaimo vardą. Pagaminti jį nesudėtinga, bet jis netinkamas tiems, kas nemėgsta česnako.
Škmeruli
Ingridientai
4
asmenims
-
- 1 kg vištienos šlaunelių
- 500 ml pieno
- 1 galvos česnako
- 2 šaukštų sviesto
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio juodųjų pipirų
Paruošimas
Šlauneles įtrinkite druska ir pipirais, pakepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį, kol gabalėliai gražiai apskrus.
Šlauneles sudėkite į orkaitei tinkamą indą taip, kad jos gultų viena - dviem eilėmis ir būtų „susispaudusios“.
Sutrinkite česnaką ir pakepinkite jį kitame inde ant sviesto, užpilkite ir užvirinkite pieną, įberkite druskos, supilkite po vištienos kepimo likusius riebalus. Užpilkite pieną ant vištienos ir pavirkite orkaitėje 5-10 minučių.
Valgomas su žalumynais ir daržovėmis.