Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame druskos ir išplakame iki standumo. Į trynius įberiame cukraus ir ištriname iki baltumo.
▶▶ Sklindžiai su obuoliais
Ingridientai
2
porcijos
-
- 2 vnt. kiaušinių
- 200 ml pieno
- 5 šaukštų miltų su kaupu
- 3 šaukštelių cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
- 2 vnt. obuolių
- vanilinio cukraus
- cinamono
- aliejaus arba lydyto sviesto
Paruošimas
Į trynių masę supilame pieną ir suberiame miltus. Dar kartą viską išplakame plakikliu.
Sudedame nuluptus ir šiaudeliais supjaustytus obuolius. Šaukštu sudedame baltymus ir atsargiai viską permaišome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi arba sviestu. Šaukštu dedame sklindžius į keptuvę ir kepame vis apversdami.
Patiekiame su grietine, sumaišyta su cukrumi ar vaisiais, arba su kitu mėgstamu pagardu.
-
LIDL savaitės pasiūlymai čia...