Sklindžiai su obuoliais

Sklindžiai su obuoliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 2   vnt. kiaušinių
    • 200   ml pieno
    • 5   šaukštų miltų
    • 3   šaukštelių cukraus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 2   vnt. obuolių
    •   vanilinio cukraus
    •   cinamono
    •   aliejaus

Paruošimas

  1. Atskiriame kiaušinio baltymus nuo trynių. Į baltymus įberiame druskos ir išplakame iki standumo. Į trynius įberiame cukraus ir ištriname iki baltumo.

  2. Į trynių masę supilame pieną ir suberiame miltus. Dar kartą viską išplakame plakikliu.

  3. Sudedame nuluptus ir šiaudeliais supjaustytus obuolius. Šaukštu sudedame baltymus ir atsargiai viską permaišome.

  4. Įkaitiname keptuvę su aliejumi arba sviestu. Šaukštu dedame sklindžius į keptuvę ir kepame vis apversdami.

  5. Patiekiame su grietine, sumaišyta su cukrumi ar vaisiais, arba su kitu mėgstamu pagardu.