Paruošimas
- Paruoškite jautienos įdarą. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite smulkintą jautieną ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol išskirs riebalus.
- Suberkite į keptuvę nedideliais kubeliais pjaustytus svogūną, salierus, morkas ir česnakus. Kepkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
- Sudėkite pomidorų pastą, supilkite trintus pomidorus, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, rūkyta paprika ir pipirais. Troškinkite apie 15-20 minučių, kol dalis skysčio nugaruos, o daržovės bus visai minkštos.
- Įmaišykite saldžiuosius kukurūzus, virtus ryžius ir pakaitinkite dar 5 minutes.
- Kol troškinate jautieną, paruoškite paprikas. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
- Paprikų viršūnėles (su koteliais) nupjaukite. Iš vidaus išpjaukite šerdį ir išvalykite visas sėklytes. Aštriu peiliu kiekvienoje paprikoje išpjaukite akis ir lūpas.
- Paprikas sudėkite į gilesnį kepimo indą, nupjauta puse į apačią. Šalia išdėliokite ir nupjautas viršūnėles (koteliais į viršų). Į kepimo indą įpilkite ketvirtį stiklinės vandens.
- Uždenkite indą folija, padarykite kelias skylutes. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol paprikas suminkštės.
- Atsargiai nuimkite foliją, paprikas perkelkite į lėkštę. Iš kepimo indo išpilkite likusį vandenį ir atgal sudėkite paprikas (šįkart nupjauta puse į viršų).
- Iškepkite įdarytas paprikas. Paprikas pripildykite jautienos įdaro. Ant viršaus užberkite po saujelę tarkuoto fermentinio sūrio.
- Įdarytas paprikas grąžinkite atgal į orkaitę ir kepkite iki 200 C temperatūros įkaitinotje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris gražiais išsilydys.
- Patiekite nedelsiant.
Jei Helovyno vakarą į svečius pasikviesite draugus ar šeimą, nustebinkite juos gardžia, bet netikėta vakariene. Iš pirmo žvilgsnio, tai - aromatingu jautienos padažu įdarytos spalvingos paprikos. Tik ar tikėsis prie stalo susirinkę, kad paprikos sukaustys juos savo žvilgsniu?
Šmaikščios, žaismingos ir šiek tiek šiurpios įdarytos paprikos - puikus pasirinkimas baisiausios metų nakties vakarienei. Kai jau išdrįsite atitraukti akis nuo paprikų veidų ir paragausite, suprasite, kad tai - išties nuostabiai gardus, jaukus ir maistingas rudens patiekalas. Labai gali būti, jog panorėsite jo pasigaminti ir Helovynui pasimiršus!