Silkių filė porą valandų palaikome labai šaltame vandenyje (galima įdėti ledukų); vandenį kelis kartus vis pakeičiame. Supjaustome silkes mažais kubeliais. Smulkiai supjaustome svogūną, agurkėlius, grybus ir kaparėlius. Sumaišome dubenėlyje. Sumaišome visus padažui skirtus ingredientus. Supilame į dubenėlį su silkėmis ir daržovėmis. Palaikome valandėlę ar ilgiau šaldytuve. Patiekiame su skrudinta mėgstama duonele.
Silkės bokšteliai su grybais ir agurkėliais
Ingridientai
6
porcijos
-
Reikės:
- 2 vnt. silkių filė
- 1 vnt. svogūno
- 3 - 4 vnt. raugintų agurkėlių
- 4 - 5 vnt. grybų
- 2 šaukštelių kaparėlių
- 1 šaukšto petražolių
- 1 šaukšto svogūnų laiškų
-
Padažui:
- 1 šaukšto garstyčių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 2 - 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- pipirų