Silkių filė atitirpinti, nupjauti nugarinį peleką. Filė nuplauti ir nusausinti. Pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis, padėti į šalį.
Silkė su pomidorais ir svogūnais
Ingridientai
4
porcijos
-
- 600 g silkių filė
- druskos
- juodųjų pipirų
- 2 šaukštelių citrinų sulčių
- 2 vnt. raudonųjų svogūnų
- 4 skiltelių česnako
- 2 ryšulėlių svogūnų
- 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 750 g vyšninių pomidorų
- 4 šaukštelių prieskoninių žolelių ital. šaldytų
- 1 šaukštelio cukraus
Paruošimas
Nulupti raudonuosius svogūnus ir 3 česnako skilteles, svogūną supjaustyti šiaudeliais, česnakus - griežinėliais. Laiškinius svogūnus nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Viską 5 min. patroškinti karštame aliejuje (2 v. š.). Vyšninius pomidorus nuplauti, perpjauti pusiau, sumaišyti su žolelėmis, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.
Likusią česnako skiltelę nulupti ir išspausti, sumaišyti su likusiu aliejumi, plonai ištepti juo didelę formą. Sudėti daržoves. Ant jų sudėti silkių filė ir aptepti likusiu česnakiniu aliejumi. Kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Prie šio patiekalo tinka itališka „d'oro“ čiabata duona su žolelėmis arba alyvuogėmis.
Maistingumas
Kilokalorijos
510
Riebalai (g)
36
Angliavandeniai (g)
15
Baltymai (g)
31