
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
600 g g | silkių filė silkės filė | ||
druskos druskos | |||
juodųjų pipirų juodųjų pipirų | |||
2 šaukštelių šaukštelio | citrinų sulčių citrinos sulčių | ||
2 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
2 ryšulėlių ryšulėlio | svogūnų svogūno | ||
4 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
750 g g | vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro | ||
4 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (ital. šaldytų) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | cukraus cukraus |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSilkė su pomidorais ir svogūnais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Silkių filė atitirpinti, nupjauti nugarinį peleką. Filė nuplauti ir nusausinti. Pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis, padėti į šalį.
Nulupti raudonuosius svogūnus ir 3 česnako skilteles, svogūną supjaustyti šiaudeliais, česnakus - griežinėliais. Laiškinius svogūnus nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Viską 5 min. patroškinti karštame aliejuje (2 v. š.). Vyšninius pomidorus nuplauti, perpjauti pusiau, sumaišyti su žolelėmis, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.
Likusią česnako skiltelę nulupti ir išspausti, sumaišyti su likusiu aliejumi, plonai ištepti juo didelę formą. Sudėti daržoves. Ant jų sudėti silkių filė ir aptepti likusiu česnakiniu aliejumi. Kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.
Prie šio patiekalo tinka itališka „d'oro“ čiabata duona su žolelėmis arba alyvuogėmis.