Silkė su pomidorais ir svogūnais

Silkė su pomidorais ir svogūnais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:05 val.

Ingridientai

4 porcijos
    • 600   g silkių filė
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    • 2   šaukštelių citrinų sulčių
    • 2   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 4   skiltelių česnako
    • 2   ryšulėlių svogūnų
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 750   g vyšninių pomidorų
    • 4   šaukštelių prieskoninių žolelių ital. šaldytų
    • 1   šaukštelio cukraus

Paruošimas

    Silkių filė atitirpinti, nupjauti nugarinį peleką. Filė nuplauti ir nusausinti. Pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis, padėti į šalį.

    Nulupti raudonuosius svogūnus ir 3 česnako skilteles, svogūną supjaustyti šiaudeliais, česnakus - griežinėliais. Laiškinius svogūnus nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Viską 5 min. patroškinti karštame aliejuje (2 v. š.). Vyšninius pomidorus nuplauti, perpjauti pusiau, sumaišyti su žolelėmis, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.

    Likusią česnako skiltelę nulupti ir išspausti, sumaišyti su likusiu aliejumi, plonai ištepti juo didelę formą. Sudėti daržoves. Ant jų sudėti silkių filė ir aptepti likusiu česnakiniu aliejumi. Kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

    Prie šio patiekalo tinka itališka „d'oro“ čiabata duona su žolelėmis arba alyvuogėmis.

Maistingumas

Kilokalorijos 510
Riebalai (g) 36
Angliavandeniai (g) 15
Baltymai (g) 31