Taip gyventi verta!
Silkė su pomidorais ir svogūnais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

600 g g silkių filė silkės filė
druskos druskos
juodųjų pipirų juodųjų pipirų
2 šaukštelių šaukštelio citrinų sulčių citrinos sulčių
2 vnt. vnt. raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
4 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 ryšulėlių ryšulėlio svogūnų svogūno
4 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
750 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
4 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(ital. šaldytų)
1 šaukštelių šaukštelio cukraus cukraus

Silkė su pomidorais ir svogūnais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:05 h
(12)

Gaminimas

Silkių filė atitirpinti, nupjauti nugarinį peleką. Filė nuplauti ir nusausinti. Pagardinti druska, pipirais ir citrinų sultimis, padėti į šalį.

Nulupti raudonuosius svogūnus ir 3 česnako skilteles, svogūną supjaustyti šiaudeliais, česnakus - griežinėliais. Laiškinius svogūnus nuplauti ir supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Viską 5 min. patroškinti karštame aliejuje (2 v. š.). Vyšninius pomidorus nuplauti, perpjauti pusiau, sumaišyti su žolelėmis, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi.

Likusią česnako skiltelę nulupti ir išspausti, sumaišyti su likusiu aliejumi, plonai ištepti juo didelę formą. Sudėti daržoves. Ant jų sudėti silkių filė ir aptepti likusiu česnakiniu aliejumi. Kepti iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

Prie šio patiekalo tinka itališka „d'oro“ čiabata duona su žolelėmis arba alyvuogėmis.

Maistingumas

Riebalai36 g Angliavandeniai15 g Baltymai31 g kcal510 Energetinė vertė2125

Raktažodžiai

Žuvis Salotos