
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 | bulvių
bulvės (vidutinio dydžio) | ||
1 - 2 | morkų
morkos (vidutinio dydžio) | ||
1 | burokėlių
burokėlio (virto) | ||
2 | kiaušinių kiaušinio | ||
300 g g | silkių filė silkės filė | ||
125 ml ml | majonezo
majonezo (maždaug 0,5 stiklinės) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSilkė pataluose
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Tarp klasikos ir modernumo gali būti tik vienas žingsnis - perkelkite tradicinę silkę pataluose į mažus dailius stiklainėlius ir patiekite porcijomis. Gražu, žavu, modernu, o svarbiausia - vis dar taip pat skanu!
1. Bulves, morkas ir burokėlius labai švariai nuplaukite, bet palikite su odelėmis. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Burokėliai virs ilgiau, todėl juos verčiau virti atskirame puode. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusias kruopščiai nulupkite.
2. Kietai išvirkite kiaušinius. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
3. Bulves, morkas ir burokėlius supjaustykite mažais vienodo dydžio kubeliais. Kiaušinus sutarkuokite.
4. Stiklinėse ar stiklainėliuose sluoksniuokite, kiekvieną sluoksnį pertepdami šaukštu majonezo: silkę, sumaišytą su raudonaisiais svogūnais, bulves, morkas, kiaušinius, burokėlius.
5. Palaikykite šaldytuve valandą ar dvi, kol visų sluoksnių skoniai susijungs.
6. Prieš patiekdami ant viršaus dėkite dar šaukštelį majonezo, papuoškite gabalėliu silkės ir šviežiomis petražolėmis.