Taip gyventi verta!
Silkė pataluose

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 bulvių bulvės
(vidutinio dydžio)
1 - 2 morkų morkos
(vidutinio dydžio)
1 burokėlių burokėlio
(virto)
2 kiaušinių kiaušinio
300 g g silkių filė silkės filė
125 ml ml majonezo majonezo
(maždaug 0,5 stiklinės)

Silkė pataluose

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(8)

Gaminimas

Tarp klasikos ir modernumo gali būti tik vienas žingsnis - perkelkite tradicinę silkę pataluose į mažus dailius stiklainėlius ir patiekite porcijomis. Gražu, žavu, modernu, o svarbiausia - vis dar taip pat skanu!
1. Bulves, morkas ir burokėlius labai švariai nuplaukite, bet palikite su odelėmis. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Burokėliai virs ilgiau, todėl juos verčiau virti atskirame puode. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusias kruopščiai nulupkite.
2. Kietai išvirkite kiaušinius. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
3. Bulves, morkas ir burokėlius supjaustykite mažais vienodo dydžio kubeliais. Kiaušinus sutarkuokite.
4. Stiklinėse ar stiklainėliuose sluoksniuokite, kiekvieną sluoksnį pertepdami šaukštu majonezo: silkę, sumaišytą su raudonaisiais svogūnais, bulves, morkas, kiaušinius, burokėlius.
5. Palaikykite šaldytuve valandą ar dvi, kol visų sluoksnių skoniai susijungs.
6. Prieš patiekdami ant viršaus dėkite dar šaukštelį majonezo, papuoškite gabalėliu silkės ir šviežiomis petražolėmis.