Tarp klasikos ir modernumo gali būti tik vienas žingsnis - perkelkite tradicinę silkę pataluose į mažus dailius stiklainėlius ir patiekite porcijomis. Gražu, žavu, modernu, o svarbiausia - vis dar taip pat skanu!
Silkė pataluose
Ingridientai
-
- 3 vnt. bulvių
- 1 - 2 vnt. morkų
- 1 vnt. virto burokėlio
- 2 vnt. kiaušinių
- 300 g silkių filė
- 125 ml majonezo
Paruošimas
Bulves, morkas ir burokėlius labai švariai nuplaukite, bet palikite su odelėmis. Išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Burokėliai virs ilgiau, todėl juos verčiau virti atskirame puode. Daržovėms išvirus, vandenį nupilkite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite visiškai atvėsti. Atvėsusias kruopščiai nulupkite.
Kietai išvirkite kiaušinius. Perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
Bulves, morkas ir burokėlius supjaustykite mažais vienodo dydžio kubeliais. Kiaušinus sutarkuokite.
Stiklinėse ar stiklainėliuose sluoksniuokite, kiekvieną sluoksnį pertepdami šaukštu majonezo: silkę, sumaišytą su raudonaisiais svogūnais, bulves, morkas, kiaušinius, burokėlius.
Palaikykite šaldytuve valandą ar dvi, kol visų sluoksnių skoniai susijungs.
Prieš patiekdami ant viršaus dėkite dar šaukštelį majonezo, papuoškite gabalėliu silkės ir šviežiomis petražolėmis.