Bulves ir raudonuosius burokėlius nuplauti. Bulves virti pasūdytame vandenyje 20- 25 min. Raudonuosius burokėlius virti atskirai 30-40 min., priklauso nuo dydžio. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį, tuoj pat atšaldyti ir palikti atvėsti. Tada nulupti ir supjaustyti.
Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais
Ingridientai
5
porcijos
-
- 350 g bulvių
- 300 g burokėlių
- 100 g marinuotų agurkų „Freshona“
- silkių filė
- 2 vnt. obuolių rūgštesnių
- krapų
- 1 vnt. svogūno mažo
- 2 šaukštelių garstyčių
- saulėgrąžų aliejaus
- druskos
- pipirų
- cukraus
Paruošimas
Agurkus nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Silkę nuplauti, jeigu reikia, pamerkti į vandenį, tada supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
Krapų viršūnėles nuskabyti ir sukapoti. Svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su 5 šaukštais agurkų marinato, garstyčiomis, cukrumi, druska, pipirais ir krapais. Įpilti saulėgrąžų aliejaus, sumaišyti su salotų ingredientais ir mažiausiai 2 val., geriausia per naktį, padėti į šaldytuvą. Prieš patiekiant pagardinti.
Maistingumas
Kilokalorijos
291
Riebalai (g)
18
Angliavandeniai (g)
20
Baltymai (g)
9