Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais

Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 350   g bulvių
    • 300   g burokėlių
    • 100   g marinuotų agurkų „Freshona“
    •   silkių filė
    • 2   vnt. obuolių rūgštesnių
    •   krapų
    • 1   vnt. svogūno mažo
    • 2   šaukštelių garstyčių
    •   saulėgrąžų aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų
    •   cukraus

Paruošimas

    Bulves ir raudonuosius burokėlius nuplauti. Bulves virti pasūdytame vandenyje 20- 25 min. Raudonuosius burokėlius virti atskirai 30-40 min., priklauso nuo dydžio. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį, tuoj pat atšaldyti ir palikti atvėsti. Tada nulupti ir supjaustyti.

    Agurkus nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Silkę nuplauti, jeigu reikia, pamerkti į vandenį, tada supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.

    Krapų viršūnėles nuskabyti ir sukapoti. Svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su 5 šaukštais agurkų marinato, garstyčiomis, cukrumi, druska, pipirais ir krapais. Įpilti saulėgrąžų aliejaus, sumaišyti su salotų ingredientais ir mažiausiai 2 val., geriausia per naktį, padėti į šaldytuvą. Prieš patiekiant pagardinti.

Maistingumas

Kilokalorijos 291
Riebalai (g) 18
Angliavandeniai (g) 20
Baltymai (g) 9