
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
350 g g | bulvių bulvės | ||
300 g g | burokėlių burokėlio | ||
100 g g | marinuotų agurkų
marinuoto agurko („Freshona“ ) | ||
silkių filė silkės filė | |||
2 vnt. vnt. | obuolių
obuolio ((rūgštesnių)) | ||
krapų krapų | |||
1 vnt. vnt. | svogūnų
svogūno ((mažo)) | ||
2 šaukštelių šaukštelio | garstyčių garstyčių | ||
saulėgrąžų aliejaus saulėgrąžų aliejaus | |||
druskos druskos | |||
pipirų pipirų | |||
cukraus cukraus |
Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais
Šis receptas buvo pamėgtas
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Bulves ir raudonuosius burokėlius nuplauti. Bulves virti pasūdytame vandenyje 20- 25 min. Raudonuosius burokėlius virti atskirai 30-40 min., priklauso nuo dydžio. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį, tuoj pat atšaldyti ir palikti atvėsti. Tada nulupti ir supjaustyti.
Agurkus nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Silkę nuplauti, jeigu reikia, pamerkti į vandenį, tada supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.
Krapų viršūnėles nuskabyti ir sukapoti. Svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su 5 šaukštais agurkų marinato, garstyčiomis, cukrumi, druska, pipirais ir krapais. Įpilti saulėgrąžų aliejaus, sumaišyti su salotų ingredientais ir mažiausiai 2 val., geriausia per naktį, padėti į šaldytuvą. Prieš patiekiant pagardinti.