Taip gyventi verta!
Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

350 g g bulvių bulvės
300 g g burokėlių burokėlio
100 g g marinuotų agurkų marinuoto agurko
(„Freshona“ )
silkių filė silkės filė
2 vnt. vnt. obuolių obuolio
(rūgštesnių)
krapų krapų
1 vnt. vnt. svogūnų svogūno
(mažo)
2 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
saulėgrąžų aliejaus saulėgrąžų aliejaus
druskos druskos
pipirų pipirų
cukraus cukraus

Šiaurietiškos silkių salotos su raudonaisiais burokėliais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

60 min
(8)

Gaminimas

Bulves ir raudonuosius burokėlius nuplauti. Bulves virti pasūdytame vandenyje 20- 25 min. Raudonuosius burokėlius virti atskirai 30-40 min., priklauso nuo dydžio. Nuo išvirusių daržovių nupilti vandenį, tuoj pat atšaldyti ir palikti atvėsti. Tada nulupti ir supjaustyti.

Agurkus nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Silkę nuplauti, jeigu reikia, pamerkti į vandenį, tada supjaustyti griežinėliais. Obuolį nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais.

Krapų viršūnėles nuskabyti ir sukapoti. Svogūną smulkiai sukapoti, sumaišyti su 5 šaukštais agurkų marinato, garstyčiomis, cukrumi, druska, pipirais ir krapais. Įpilti saulėgrąžų aliejaus, sumaišyti su salotų ingredientais ir mažiausiai 2 val., geriausia per naktį, padėti į šaldytuvą. Prieš patiekiant pagardinti.

Maistingumas

Riebalai18 g Angliavandeniai20 g Baltymai9 g kcal291 Energetinė vertė1218