Kruopščiai nuplauti ir nusausinti salotų mišinį. Sudėti į didelį dubenį salotoms.
Seranas su duonos salotomis
Ingridientai
-
- 2 pakelių serano
- 80 g parmezano sūrio
- 300 g salotų lapų mišinio
- 150 g mocarelos sūrio
- 3 riekelių baltos duonos
- 50 g kedrinių pinijų riešutų
- 4 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų medaus
- 1 šaukšto garstyčių
- 2 šaukštų balzaminio acto
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio pipirų
Paruošimas
Sausoje keptuvėje vidutinio stiprumo kaitroje paskrudinti kedrinių pinijų riešutus. Reguliariai maišyti, kad tolygiai apskrustų. Paskrudintus riešutus atidėti į šalį.
Baltą duoną supjaustyti maždaug 1 cm dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame iki traškumo paskrudinti duonos kubelius. Išimti duonos skrebučius iš keptuvės ir leisti atvėsti.
Nedideliame dubenėlyje sumaišyti šaukštą alyvuogių aliejaus, balzaminio acto, garstyčių ir medaus. Pagardinti druska ir pipirais.
Supilti padažą į salotas ir gerai išmaišyti, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Apibarstyti salotas skrudintais kedrinių pinijų riešutais, duonos skrebučiais ir mocarelos sūriu.
Sudėti į salotas nesmulkintus arba smulkintus bresaolos gabalėlius.
Susmulkinti parmezano sūrį, juo apibarstyti salotas ir patiekti.