Sausi pusryčiai su vaisiais

Sausi pusryčiai su vaisiais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 10 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 20   - 30   g riešutų įvairių
    • 10   g medaus skysto
    •   cinamono
    •   augalinio pieno arba karvės pieno
    •   įvairių uogų mišinio ir vaisių
    • 0,5   stiklinių grūdų dribsnių

Paruošimas

    Riešutus, vis pamaišydami, paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje 2 minutes.

    Suberkite į dubenėlį, sumaišykite su dribsniais, įberkite cinamono, užpilkite pienu, pagardinkite pagal skonį medumi.

    Patiekite su pjaustytais vaisiais arba uogomis.

    --------------------------

    Riešutuose gausu antioksidantų, jie - puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir pažadina naujai dienai.Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Tinka ir sportuojantiesiems.

    Kviečių dribsniuose gausu mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio. Miežiniuose dribsniuose yra beveik visų B grupės vitaminų, taip pat - vitaminų A, D, E, PP.