Taip gyventi verta!
Sausi pusryčiai su vaisiais

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

20 - 30 g g riešutų riešuto
(įvairių)
10 g g medaus medaus
(skysto)
cinamono cinamono
augalinio pieno augalinio pieno
(arba karvės pieno)
įvairių uogų mišinio įvairių uogų mišinio
(ir vaisių)
0,5 stiklinių stiklinės grūdų dribsnių grūdų dribsnių

Sausi pusryčiai su vaisiais

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

10 min
(4)

Gaminimas

Riešutus, vis pamaišydami, paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje 2 minutes.

Suberkite į dubenėlį, sumaišykite su dribsniais, įberkite cinamono, užpilkite pienu, pagardinkite pagal skonį medumi.

Patiekite su pjaustytais vaisiais arba uogomis.

--------------------------

Riešutuose gausu antioksidantų, jie - puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir pažadina naujai dienai.Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Tinka ir sportuojantiesiems.

Kviečių dribsniuose gausu mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio. Miežiniuose dribsniuose yra beveik visų B grupės vitaminų, taip pat - vitaminų A, D, E, PP.