
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
20 - 30 g g | riešutų
riešuto (įvairių) | ||
10 g g | medaus
medaus (skysto) | ||
cinamono cinamono | |||
augalinio pieno
augalinio pieno (arba karvės pieno) | |||
įvairių uogų mišinio
įvairių uogų mišinio (ir vaisių) | |||
0,5 stiklinių stiklinės | grūdų dribsnių grūdų dribsnių |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSausi pusryčiai su vaisiais
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Riešutus, vis pamaišydami, paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje 2 minutes.
Suberkite į dubenėlį, sumaišykite su dribsniais, įberkite cinamono, užpilkite pienu, pagardinkite pagal skonį medumi.
Patiekite su pjaustytais vaisiais arba uogomis.
--------------------------
Riešutuose gausu antioksidantų, jie - puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir pažadina naujai dienai.Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Tinka ir sportuojantiesiems.
Kviečių dribsniuose gausu mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio. Miežiniuose dribsniuose yra beveik visų B grupės vitaminų, taip pat - vitaminų A, D, E, PP.