Riešutus, vis pamaišydami, paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje 2 minutes.
Sausi pusryčiai su vaisiais
Ingridientai
-
- 20 - 30 g riešutų įvairių
- 10 g medaus skysto
- cinamono
- augalinio pieno arba karvės pieno
- įvairių uogų mišinio ir vaisių
- 0,5 stiklinių grūdų dribsnių
Paruošimas
Suberkite į dubenėlį, sumaišykite su dribsniais, įberkite cinamono, užpilkite pienu, pagardinkite pagal skonį medumi.
Patiekite su pjaustytais vaisiais arba uogomis.
--------------------------
Riešutuose gausu antioksidantų, jie - puikus vitamino E ir baltymų šaltinis, stiprina organizmo imunitetą. Riešutai turi daug kaulus ir nervų sistemą stiprinančio magnio. Juose gausu cinko, labai reikalingo vaikams augti ir žaizdoms gyti. Riešutai suteikia energijos ir pažadina naujai dienai.Avižiniai dribsniai - puikus baltymų, ląstelienos šaltinis, juose gausu naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P. Tinka ir sportuojantiesiems.
Kviečių dribsniuose gausu mineralinių medžiagų - magnio, fosforo, kalio. Miežiniuose dribsniuose yra beveik visų B grupės vitaminų, taip pat - vitaminų A, D, E, PP.