Šalta jogurtinė agurkų sriuba

Šalta jogurtinė agurkų sriuba image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 10 min

Ingridientai

4 porcijos
  • REIKĖS:

    • 5   - 6   trumpavaisių agurkų
    • 250   ml graikiško jogurto
    • 0,5   svogūnų
    • 2   skiltelių česnako
    •   šviežių krapų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 0,5   citrinų sulčių
    • 1   šaukštelio cukraus
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Patiekti:

    •   agurkų juostelių
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Visus sriubai skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos tyrės. Paragaukite ir, jei trūksta, papildomai įberkite druskos ar pipirų.

  2. Uždengtame inde bent 3-4 valandas ar per naktį palaikykite šaldytuve.

  3. Pilstykite sriubą į stiklines ar dubenėlius, patiekite papuošę juostelėmis supjaustytais agurkais ir apibėrę žiupsniu grūstų juodųjų pipirų.

  4. -

    Šį paprastą receptą galite vadinti ne tik sriuba - ji pakankamai skysta, kad galėtumėte patiekti stiklinėse ir skanauti lyg gaivų, šaltą, pikantiško skonio kokteilį! Įtraukite į savo meniu kaip gardų užkandį - šiltomis vasaros dienomis toks gėrimas gali tapti vienu iš mėgstamiausių būdų atsigaivinti.

    Graikišką jogurtą galite keisti tirštu kokosų pienu, o jei norite glotnesnės tekstūros ir sotesnio patiekalo, prie ingredientų sąrašo galite pridėti ir gerai sunokusį avokadą. Citrinų sultys, cukrus ir druska skirti skonių subalansavimui - ragaukite ir kiekius pasirinkite pagal savo skonį.