Taip gyventi verta!
Šalta cukinijų sriuba

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

REIKĖS:

2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 svogūnų svogūno
2 - 3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 cukinijų cukinijos
(vidutinio dydžio )
3 - 4 trumpavaisių agurkų trumpavaisio agurko
1 avokadų avokado
(gerai sunokusio )
1 stiklinių stiklinės kokosų pieno kokosų pieno
(250 ml)
petražolių petražolių
(šviežių )
1 žaliųjų citrinų sulčių žaliosios citrinos sulčių
žaliųjų citrinų žaliosios citrinos
(nutarkuotos žievelės)
druskos druskos
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Patiekti:

cukinijų cukinijos
(keptų kubelių)
moliūgų sėklų moliūgų sėklų
(saujelės)
petražolių petražolių
(šviežių)
alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų

Šalta cukinijų sriuba

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

30 min
(1)

Gaminimas

1. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, supilkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, česnako skilteles, nedideliais kubeliais supjaustytas cukinijas (jei naudojate dideles cukinijas, sėklas išpjaukite). Kartais pamaišydami, kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Atvėsinkite. Porą šaukštų cukinijų kubelių atidėkite į šalį patiekimui.
2. Į maisto smulkintuvą sudėkite atvėsintas keptas daržoves, taip pat likusius sriubai skirtus ingredientus. Sutrinkite iki vientisos tekstūros. Priklausomai nuo to, kokio tirštumo sriubos norite, galite įpilti dar šiek tiek kokosų pieno ir dar kartą pertrinti.
3. Pilstykite į dubenėlius ir patiekite su keptų cukinijų kubeliais, sausoje keptuvėje pakepintomis moliūgų sėklomis, šviežiomis petražolėmis, apšlakstę alyvuogių aliejumi ir apibarstę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.


-

Vasara būtų pernelyg nuobodi, jei šaltibarščiai būtų vienintelė šalta sriuba ant sezoninėmis daržovėmis nukloto virtuvės stalo. Cukinijų derlius paprastai būna gausus - ar žinojote, kad cukinijos puikiai tinka gaivinančiai vasaros sriubai ruošti? Pakepinkite jas su svogūnu ir česnakais alyvuogių aliejuje, kol suminkštės ir sugers gardžius aromatus, o tuomet sutrinkite su šviežiais agurkais, avokadu, petražolėmis ir kokosų pienu. Sriuba bus lygios, švelnios tekstūros, kurią suteiks puikiai sunokęs avokadas ir riebus kokosų pienas (ir gerai veikiantis trintuvas, žinoma).

Petražolių kiekį pasirinkite pagal savo skonį. Jei naudosite didelį ryšelį, jų skonis bus gana intensyvus, bet subtiliam pagardinimui pakaks ir poros šakelių. Išbandykite ir su šviežių bazilikų lapeliais - rezultatas taip pat labai gardus!

Ši sriuba švelnaus, lengvo ir gaivaus skonio. Svarbiausia, patiekite ją gerai atšaldytą!