Salotos su keptu varškės sūriu

Salotos su keptu varškės sūriu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 200   g varškės sūrio
    •   druskos
    •   raudonėlių džiovintų
    •   džiovintų bazilikų
    •   čiobrelių džiovintų
    • 4   šaukštelių alyvuogių aliejaus
    • 2   morkų
    • 150   g salotų lapų
    •   saujų sultenių
    •   saujų gražgarsčių
    • 2   agurkų
    •   ryšulėlių krapų
    • 1   šaukštelio garstyčių grūdeliais
    • 1   šaukštelio medaus

Paruošimas

  1. Varškės sūrį iš abiejų pusių pagardinkite prieskoniais bei alyvuogių aliejumi. Paruoštą sūrį susukite į kepimo popierių arba foliją ir dėkite į kepimo indą.

  2. Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi bei druska. Paruoštas morkas suberkite į kepimo indą kartu su varškės sūriu.

  3. Varškės sūrį bei morkas kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.

  4. Į lėkštės sudėkite šiek tiek pasmulkintus salotų lapus, gražgarstes, krapus, griežinėliais pjaustytus agurkus, taip pat keptus morkų gabalėlius bei sūrio riekeles.

  5. Paruoškite padažą - indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias bei medų. Pagardinkite juo salotas.