Salotos su keptu tunu

Salotos su keptu tunu image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 2   vnt. tuno filė
    • 10   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   juodųjų pipirų
    •   druskos
    • 300   g juodųjų alyvuogių
    • 1   vnt. agurko didelio
    • 100   g ridikėlių
    • 200   g vyšninių pomidorų
    • 70   g gražgarsčių
    • 4   vnt. kiaušinių
    • 3   - 4   vnt. svogūnų laiškų
    • 4   šaukštų citrinų sulčių
    • 3   skiltelių česnako
    • 3   šaukštelių dižono garstyčių

Paruošimas

    Tuną pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Paruoštus pjausnius lengvai apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Į indą dėkite gražgarstes, ant jų perpus perpjautus kiaušinius, agurko bei ridikėlių griežinėlius, juodąsias alyvuoges, vyšninius pomidorus bei keptus tuno pjausnius. Viską pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, dižono garstyčiomis ir smulkiai tarkuotomis česnako skiltelėmis. Paruoštu padažu apšlakstykite salotas.