Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu
Ingridientai
-
Vištienai:
- 300 g vištienos krūtinėlės
- 1 - 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio česnako miltelių
- 1 šaukštelio raudonėlio
- 1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
- druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
-
Padažui:
- 8 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų obuolių acto
- 2 šaukštų klevų sirupo
- 2 - 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštelių džiovintų prieskoninių žolelių
- druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
-
Salotoms:
- 100 g sultenių
- 2 obuolių
- 0,25 raudonųjų svogūnų
- 200 g vyšninių pomidorų
- 10 g graikinių riešutų
- 10 g džiovintų spanguolių
- 100 g „gorgonzolos“ sūrio
Paruošimas
Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, kol paruošite salotas.
Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.
Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.
Klevų sirupą galite pakeisti medumi
Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų!
Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant.
Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai. Skanaus!