
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Vištienai:
300 g g | vištienos krūtinėlės
vištienos krūtinėlės (filė) | ||
1 -2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
1 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių
česnako miltelių (džiovinto česnako) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių
raudonėlio (džiovintų) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | saldžiosiųjų paprikų
saldžiosios paprikos (maltos) | ||
druskos druskos | |||
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų |
Padažui:
8 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
2 šaukštų šaukšto | obuolių acto obuolių acto | ||
2 šaukštų šaukšto | Klevų sirupo
Klevų sirupo (arba medaus) | ||
2 -3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
2 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | ||
druskos druskos | |||
šviežiai grūstų pipirų šviežiai grūstų pipirų |
Salotoms:
100 g g | sultenių sultenės | ||
2 | obuolių
obuolio (rūgštesnių) | ||
0,25 | mėlynųjų svogūnų mėlynojo svogūno | ||
200 g g | vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro | ||
10 g g | graikinių riešutų graikinio riešuto | ||
10 g g | džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių | ||
100 g g | „Gorgonzolos“ sūrio „Gorgonzolos“ sūrio |
Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
- Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
- Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, kol paruošite salotas.
- Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
- Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
- Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.
- Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.
Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų!
Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant.
Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai. Skanaus!