Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu

Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

3 porcijos
  • Vištienai:

    • 300   g vištienos krūtinėlės
    • 1   - 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 1   šaukštelio raudonėlio
    • 1   šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Padažui:

    • 8   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   šaukštų obuolių acto
    • 2   šaukštų klevų sirupo
    • 2   - 3   skiltelių česnako
    • 2   šaukštelių džiovintų prieskoninių žolelių
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Salotoms:

    • 100   g sultenių
    • 2   obuolių
    • 0,25   raudonųjų svogūnų
    • 200   g vyšninių pomidorų
    • 10   g graikinių riešutų
    • 10   g džiovintų spanguolių
    • 100   g „gorgonzolos“ sūrio

Paruošimas

  1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).

  2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė.

  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.

  4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, kol paruošite salotas.

  5. Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.

  6. Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.

  7. Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.

  8. Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.

  9. Klevų sirupą galite pakeisti medumi

    Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų!

    Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant.

    Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai. Skanaus!