Taip gyventi verta!
Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Vištienai:

300 g g vištienos krūtinėlės vištienos krūtinėlės
(filė)
1 - 2 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
(džiovinto česnako)
1 šaukštelių šaukštelio raudonėlių raudonėlio
(džiovintų)
1 šaukštelių šaukštelio saldžiosiųjų paprikų saldžiosios paprikos
(maltos)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:

8 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
2 šaukštų šaukšto obuolių acto obuolių acto
2 šaukštų šaukšto Klevų sirupo Klevų sirupo
(arba medaus)
2 - 3 skiltelių skiltelės česnako česnako
2 šaukštelių šaukštelio prieskoninių žolelių prieskoninių žolelių
(džiovintų)
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:

100 g g sultenių sultenės
2 obuolių obuolio
(rūgštesnių)
0,25 raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
200 g g vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro
10 g g graikinių riešutų graikinio riešuto
10 g g džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių
100 g g „Gorgonzolos“ sūrio „Gorgonzolos“ sūrio

Salotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

40 min
(25)

Gaminimas

  1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
  2. Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė.
  3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
  4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, kol paruošite salotas.
  5. Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
  6. Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
  7. Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.
  8. Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.

Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų!

Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant.

Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai. Skanaus!