
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Vištienai:
300 g g | vištienos krūtinėlės
vištienos krūtinėlės (filė) | ||
1 - 2 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
1 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių
česnako miltelių (džiovinto česnako) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | raudonėlių
raudonėlio (džiovintų) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | saldžiosiųjų paprikų
saldžiosios paprikos (maltos) | ||
druskos druskos | |||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų |
Padažui:
8 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
2 šaukštų šaukšto | obuolių acto obuolių acto | ||
2 šaukštų šaukšto | Klevų sirupo
Klevų sirupo (arba medaus) | ||
2 - 3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
2 šaukštelių šaukštelio | prieskoninių žolelių
prieskoninių žolelių (džiovintų) | ||
druskos druskos | |||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų |
Salotoms:
100 g g | sultenių sultenės | ||
2 | obuolių
obuolio (rūgštesnių) | ||
0,25 | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
200 g g | vyšninių pomidorų vyšninio pomidoro | ||
10 g g | graikinių riešutų graikinio riešuto | ||
10 g g | džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių | ||
100 g g | „Gorgonzolos“ sūrio „Gorgonzolos“ sūrio |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalotos su kepta vištiena, obuoliais ir gorgonzolos sūriu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
- Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
- Alyvuogių aliejų sumaišykite su visais vištienai skirtais prieskoniais. Mišiniu iš visų pusių aptepkite vištos krūtinėlės filė.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo), kol vištiena bus gražiai apskrudusi išorėje, o viduje - vis dar sultinga ir minkšta. Galite patikrinti termometru - vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC.
- Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, kol paruošite salotas.
- Paruoškite padažą. Padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite ir suplakite iki visiškai vientisos masės.
- Paruoškite salotas. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, raudonąjį svogūną supjaustykite labai smulkiais gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus.
- Į lėkštes paskirstykite sultenes, ant viršaus sudėkite obuolius, vyšninius pomidorus, suberkite raudonojo svogūno gabalėlius, džiovintas spanguoles ir pasmulkintus graikinius riešutus, galiausiai - keptos vištienos riekeles ir trupintą gorgonzolos sūrį.
- Apšlakstykite padažu ir patiekite iš karto.
Vištienos ir obuolių derinys tikrai nėra naujiena - turbūt daugelis užaugome namuose, kur į kepimo skardą šalia viščiuko buvo dailiai rikiuojami obuoliai. Siūlome tą patį vištienos ir obuolių derinį atrasti kitaip - gaiviau, pavasariškiau, spalvingiau. Paruoškite salotų!
Vištieną, pagardintą prieskoniais, iškepkite orkaitėje, kol išorėje bus gražiai auksinės spalvos, o viduje - minkšta ir sultinga. Obuolius rinkitės tvirtesnius, traškesnius ir rūgštesnius. Derinį papildykite pomidorais, saldžiomis džiovintomis spanguolėmis, gaiviomis žaliomis salotomis, lengvu saldžiarūgščiu padažu. Pikantiškumui - gabalėlis „Gorgonzolos“ sūrio. Pirštais užtrupinkite jo ant salotų viršaus ir patiekite nedelsiant.
Gaivu, rūgštu, saldu, trašku, pikantiška - visi skoniai čia dera nepriekaištingai. Skanaus!