
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
1 vnt. vnt. | geltonųjų paprikų
geltonosios paprikos (iš „LIDL turgelio”) | ||
1 vnt. vnt. | raudonųjų paprikų
raudonosios paprikos (iš „LIDL turgelio”) | ||
2 vnt. vnt. | pomidorų
pomidoro (didelių) | ||
1 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
2 pakelių pakelio | šaldytų jūros gėrybių šaldytų jūros gėrybių | ||
125 g g | gražgarsčių gražgarsčių | ||
3 - 4 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
5 - 6 šaukštų šaukšto | alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus | ||
2 šaukštų šaukšto | balzaminio acto balzaminio acto | ||
1 - 2 šaukštelių šaukštelio | medaus medaus | ||
1 šaukštelių šaukštelio | garstyčių garstyčių | ||
druskos druskos | |||
pipirų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSalotos su jūros gėrybėmis
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Paprikas nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir odelėmis į viršų sudėkite ant aliuminio folija išklotos skardos. Kepkite 240 °C įkaitintoje orkaitėje su griliu apie 7-10 min., kol ant paprikos odelės pradės rastis juodos dėmelės. Uždenkite plonu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir 10 min. palikite atvėsti. Tada paprikas nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite salotų sausintuvu. Česnaką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Padažui sumaišykite 4 v. š. aliejaus, actą, medų, garstyčias, druską ir pipirus. Nuplaukite ir nuvarvinkite jūros gėrybes. Jas su česnaku nuolat maišydami apie 3 min. kepinkite įkaitintame likusiame aliejuje, įberkite druskos ir pipirų.
Salotų ingredientus sumaišykite su padažu, ant viršaus paskirstykite jūros gerybes ir iš karto patiekite.