Paruošimas
Paprikas nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir odelėmis į viršų sudėkite ant aliuminio folija išklotos skardos. Kepkite 240 °C įkaitintoje orkaitėje su griliu apie 7-10 min., kol ant paprikos odelės pradės rastis juodos dėmelės. Uždenkite plonu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir 10 min. palikite atvėsti. Tada paprikas nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite salotų sausintuvu. Česnaką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Padažui sumaišykite 4 v. š. aliejaus, actą, medų, garstyčias, druską ir pipirus. Nuplaukite ir nuvarvinkite jūros gėrybes. Jas su česnaku nuolat maišydami apie 3 min. kepinkite įkaitintame likusiame aliejuje, įberkite druskos ir pipirų.
Salotų ingredientus sumaišykite su padažu, ant viršaus paskirstykite jūros gerybes ir iš karto patiekite.