Taip gyventi verta!
Salotos su jūros gėrybėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

1 vnt. vnt. geltonųjų paprikų geltonosios paprikos
(iš „LIDL turgelio”)
1 vnt. vnt. raudonųjų paprikų raudonosios paprikos
(iš „LIDL turgelio”)
2 vnt. vnt. pomidorų pomidoro
(didelių)
1 vnt. vnt. raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno
2 pakelių pakelio šaldytų jūros gėrybių šaldytų jūros gėrybių
125 g g gražgarsčių gražgarsčių
3 - 4 skiltelių skiltelės česnako česnako
5 - 6 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
2 šaukštų šaukšto balzaminio acto balzaminio acto
1 - 2 šaukštelių šaukštelio medaus medaus
1 šaukštelių šaukštelio garstyčių garstyčių
druskos druskos
pipirų pipirų

Salotos su jūros gėrybėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

45 min
(12)

Gaminimas

Paprikas nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir odelėmis į viršų sudėkite ant aliuminio folija išklotos skardos. Kepkite 240 °C įkaitintoje orkaitėje su griliu apie 7-10 min., kol ant paprikos odelės pradės rastis juodos dėmelės. Uždenkite plonu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir 10 min. palikite atvėsti. Tada paprikas nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite salotų sausintuvu. Česnaką nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Padažui sumaišykite 4 v. š. aliejaus, actą, medų, garstyčias, druską ir pipirus. Nuplaukite ir nuvarvinkite jūros gėrybes. Jas su česnaku nuolat maišydami apie 3 min. kepinkite įkaitintame likusiame aliejuje, įberkite druskos ir pipirų.

Salotų ingredientus sumaišykite su padažu, ant viršaus paskirstykite jūros gerybes ir iš karto patiekite.

Maistingumas

Riebalai25 g Angliavandeniai10 g Baltymai19 g kcal352 Energetinė vertė1472