Salotos su grilinta vištiena

Salotos su grilinta vištiena image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 2 val.
Gaminimas 40 min

Ingridientai

2 porcijos
    • 300   g vištienos filė
    • 0,5   citrinų sulčių
    • 4   šaukštelių alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio medaus
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų
    • 150   g salotų lapų
    • 0,5   raudonųjų svogūnų
    • 5   - 7   vyšninių pomidorų
    • 1   avokado
    • 50   g fetos sūrio
    • 1   šaukštelio garstyčių grūdeliais
    • 1   šaukštelio medaus
    • 4   - 5   juodųjų alyvuogių

Paruošimas

  1. Citrinos sultis sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei medumi, taip pat pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gautu marinatu apliekite vištienos filė gabalėlius ir pamarinuokite 1 - 2 valandas.

  2. Paruoštą vištieną iš abiejų pusių apkepkite grilio keptuvėje arba lauko grilyje.

  3. Į lėkštės dėkite šiek tiek pasmulkintus salotų lapus, supjaustytą svogūną, juodąsias alyvuoges, perpus perpjautus vyšninius pomidorus bei avokado gabalėlius. Patrupinkite fetos sūrį. Į lėkštes taip pat sudėkite grilintą vištieną.

  4. Paruoškite padažą - indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias bei medų. Pagardinkite juo salotas.