Taip gyventi verta!
Salotos „Karibų sala”

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

2 vnt. vnt. apelsinų apelsino
1 vnt. vnt. agurkų agurko
3 - 4 vnt. vnt. melionų meliono
(griežinėlių)
sultenių sultenės
(arba kitų mėgstamų salotų)
200 g g mocarelos sūrio mocarelos sūrio

Padažui:

1 šaukštų šaukšto apelsinų džemo apelsinų džemo
(arba abrikosų džemo)
1 - 3 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
1 šaukštelių šaukštelio citrinų sulčių citrinos sulčių
mėtų mėtos
druskos druskos
juodųjų pipirų juodųjų pipirų

Salotos „Karibų sala”

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

20 min
(2)

Gaminimas

Jeigu mėgsti žalią spalvą, neįstengsi atsispirti šioms salotoms. Gaivias agurkų ir melionų salotas pagardink gardžią rūgštelę turinčiu apelsinu, kuriame esančio vitamino C Tau užteks visai dienai. Kitas svarbus šių salotų ingredientas - augti padedantis mocarelos sūris. Jame gausu baltymų, kalcio, fosforo, seleno, cinko, vitamino B12 ir riboflavino, skatinančio kovą su nepageidaujamomis bakterijomis.

1. Paruoškite padažą: džemą sumaišykite su aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.2. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.3. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis naudodami daržovių skustuką.4. Melioną pasmulkinkite nedideliais gabalėliais.5. Sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite paruoštu padažu.