Salotos „Karibų sala”

Salotos „Karibų sala” image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

2 asmenims
    • 2   vnt. apelsinų
    • 1   vnt. agurko
    • 3   - 4   vnt. melionų griežinėlių
    •   sultenių arba kitų mėgstamų salotų
    • 200   g mocarelos sūrio
  • Padažui:

    • 1   šaukšto apelsinų džemo arba abrikosų džemo
    • 1   - 3   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio citrinos sulčių
    •   mėtų
    •   druskos
    •   juodųjų pipirų

Paruošimas

    Jeigu mėgsti žalią spalvą, neįstengsi atsispirti šioms salotoms. Gaivias agurkų ir melionų salotas pagardink gardžią rūgštelę turinčiu apelsinu, kuriame esančio vitamino C Tau užteks visai dienai. Kitas svarbus šių salotų ingredientas - augti padedantis mocarelos sūris. Jame gausu baltymų, kalcio, fosforo, seleno, cinko, vitamino B12 ir riboflavino, skatinančio kovą su nepageidaujamomis bakterijomis.

    1. Paruoškite padažą: džemą sumaišykite su aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.2. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.3. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis naudodami daržovių skustuką.4. Melioną pasmulkinkite nedideliais gabalėliais.5. Sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite paruoštu padažu.