Saldus pusryčių apkepas (clafoutis) su trešnėmis

Saldus pusryčių apkepas (clafoutis) su trešnėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 porcijos
  • Reikės:

    • 1   gabaliuko sviesto
    • 500   g trešnių
    • 3   kiaušinių
    • 100   g cukraus ½ stiklinės
    • 70   g miltų ½ stiklinės
    •   druskos
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    • 1   citrinos žievelės
    • 250   ml pieno 1 stiklinės
    • 1   šaukštelio rudojo cukraus

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

  2. Kepimo indą (apie 22 cm dydžio) ištepkite gabalėliu sviesto. Tolygiu sluoksniu suberkite trešnes (be kauliukų).

  3. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Įmaišykite miltus, druską, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinų žieveles. Supilkite pieną ir dar kartą išplakite.

  4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą ant trešnių.

  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite šviežiomis trešnėmis.

  6. -

    Klafutis (clafoutis) - tai labai lengvai paruošiamas prancūziškas kepinys, panašus į pudingą ar orkaitėje keptą blyną su uogomis. Tradiciškai clafoutis ruošiamas su vyšniomis, bet jam pagardinti puikiai tinka ir daugelis skirtingų uogų, tarp kurių, žinoma, - trešnės.

    Viskas paprasta kaip dukart du - gilesnį kepimo indą ištepkite gabalėliu sviesto, suberkite uogas (nepamirškite iš trešnių išimti kauliukų), užpilkite tešla (nenustebkite, ji ir turi būti labai, labai skysta). Leiskite kepti orkaitėje apie pusę valandos, kol iškils ir gražiai apskrus. Tiesa, išimtas iš orkaitės clafoutis vėsdamas šiek tiek sukris, bet skoniui tai tikrai nepakenks.

    Rezultatas - saldus, purus, saldus, kremiškos tekstūros apkepas su šiltomis uogomis. Patiekti jį galite vieną, apibarstę milteliniu cukrumi, pagardinę šviežiomis uogomis ar rutuliuku vanilinių ledų. Skaniausia klafutį valgyti tiesiai iš kepimo indo, todėl jei nenorite dalintis indu su kartu valgančiais, galite jį kepti ir atskiruose porcijiniuose indeliuose; tik kepimo laikas tuomet bus trumpesnis.

    Pusryčiams ar desertui - išbandykite šį paprastą, bet labai skanų kepinį!