Paruošimas
- Perpjaukite paprikas per pusę ir išvalykite sėklas.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180° C laipsnių temperatūros ir kepkite paprikos puseles apie 30 minučių.
- Leiskite paprikoms pravėsti ir nulupkite odeles.
- Smulkiai susmulkinkite svogūną ir česnaką.
- Įpilkite į puodą aliejaus ir pakepinkite svogūną ir česnaką.
- Sudėkite susmulkintas morkas ir saliero stiebus.
- Sudėkite paprikas ir supilkite sultinį.
- Patroškinkite apie 10 minučių.
- Viską sutrinkite su trintuvu.
- Sriubą pagardinkite grietinėle.
- Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
- Viską užvirinkite.
Rekomendacija: šalia puikiai dera ant brioche duonelės paskrudintas fetos sūris su alyvuogių aliejumi.