Paruošimas
- Iškepkite blynelius. Visus blyneliams skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (arba plaktuvą) ir labai gerai sutrinkite iki vientisos tekstūros. Leiskite tešlai pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių.
- Keptuvę gerai įkaitinkite virš vidutinio dydžio kaitros. Šiek tiek sumažinkite kaitrą (iki šiek tiek silpnesnės už vidutinę*), įpilkite į keptuvę mažą šlakelį aliejaus ir šaukštu kabinkite blynų tešlą bei keptuvėje formuokite apvalius blynelius. Leiskite kepti porą minučių, kol paviršiuje ims kilti burbuliukai, o patys blyneliai sutvirtės. Mentele atsargiai apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar minutę, kol gražiai pagels.
- Kol blyneliai kepa, kitoje keptuvėje karamelizuokite bananus. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Sudėkite griežinėliais pjaustytus bananus, apibarstykite juos ruduoju cukrumi ir cinamonu. Kepkite kelias minutes virš vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apverskite, apibarstykite likusiu cukrumi ir cinamonu. Kepkite dar porą minučių, kol karamelizuosis ir antroji bananų pusė.
- Paskrudinkite migdolus. Riešutus peiliu stambiai sukapokite ir pakepinkite sausoje keptuvėje, vis pamaišydami, kol apskrus.
- Patiekite blynelius su karamelizuotais bananais, skrudintais riešutais, apšlakstę klevų ar agavų sirupu (ar skystu medumi), pagardinę šviežiomis uogomis ir papuošę šviežių mėtų lapeliais.
Jei naudojate indukcinę kaitlentę, kurios kaitrumas pasirenkamas balais nuo 1 iki 9, keptuvę įkaitinkite nustatę 7, tuomet sumažinkite kaitrą ir blynelius kepkite 5-6 balų kaitroje.
---
Tai blyneliai, kuriuose tikrai nepasigesite miltų - jie minkšti, purūs, drėgni ir tirpstantys burnoje, pilni gardaus saldumo ir malonaus aromato! Miltus čia pakeičia avižiniai dribsniai, kurie kartu su kitais ingredientais yra sumalami iki vientisos tekstūros, sodrumo suteikia riebi grietinė, gardaus aromato - vanilė, o saldumo - trinti gerai sunokę bananai ir truputis rudojo cukraus (pastarojo, jei norite mažiau saldžių blynelių, galite ir nenaudoti - subtilaus saldumo suteiks vien bananai).
Svarbiausia šiuos blynelius kepti virš nedidelės kaitros; prieš apverčiant išlaukti, kol jie sutvirtės. Jei skubėsite kepti blynelius virš didelės kaitros, jų išorė greitai apskrus, tačiau apversti bus sunku, jie bus pernelyg birūs. Skirkite šiek tiek laiko, ir pastangos atsipirks šimteriopai, mat iškepsite tikrai nuostabiai gardžius, šiek tiek sveikesnius, net glitimo netoleruojantiems tinkančius pasilepinti blynelius!
Kaip ir klasikinė avižinė košė, taip ir avižiniai blyneliai puikiai dera su bananais. Be to, kad porą bananų įmaišysite į blynelių tešlą, patiekimui čiupkite dar vieną - jį supjaustykite riekelėmis ir karamelizuokite svieste, su ruduoju cukrumi ir žiupsniu malto cinamono. Bananai viduje bus minkšti, o išorėje pasidengę plonais traškaus cukraus krašteliais. Apibarstykite blynelius paskrudintais migdolais, pagardinkite keliomis gaiviomis šviežiomis uogomis, jei norisi dar saldžiau - apšlakstykite trupučiu klevų ar agavų sirupo. Tobulai gardu!