Prancūziškas triušienos troškinys

Prancūziškas triušienos troškinys image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2 val.

Ingridientai

5 porcijos
    •   triušio
    • 1   žiupsnelio druskos „Kania“
    • 1   žiupsnelio pipirų „Kania“
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus „Primadonna“
    • 1   vnt. svogūno „LIDL turgelis“
    • 1   vnt. česnako „LIDL turgelis“
    • 1   šaukšto pomidorų pastos
    • 10   vnt. pievagrybių „LIDL turgelis“
    • 1   vnt. saliero
    • 1   - 3   šakelių čiobrelių „LIDL turgelis“
    • 1   - 3   vnt. lauro lapų
    • 3   vnt. pomidorų „LIDL turgelis“
    • 1   stiklinės baltojo vyno
    • 1   stiklinės vištienos sultinio
    • 10   vnt. morkų mažos
    • 2   šaukštų sviesto „Pilos“
    • 2   šaukštų miltų „Castello“
    •   parmezano sūrio

Paruošimas

    1. Triušį supjaustome dalimis, pabarstome druska ir pipirais. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame triušį ir apskrudiname po kelias minutes iš abiejų pusių. Apskrudusią mėsą atidedame. 3. Į keptuvę beriame smulkintą svogūną ir perpus perpjautą česnako galvą, kepame kelias minutes. 4. Į keptuvę dedame pomidorų pastą, perpus perpjautus pievagrybius ir smulkintą salierą, čiobrelius, laurų lapų ir kepame maišydami 5 minutes. 5. Į keptuvę beriame smulkintus pomidorus, pilame vyną ir vištienos sultinį, dedame morkas ir užverdame. 6. Į keptuvę grąžiname apskrudintą triušieną, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname valandą. 7. Po valandos iš keptuvės atsargiai išimame triušieną, morkas ir česnaką, atidedame. 8. Į likusį padažą dedame sviestą, miltus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir pakaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.9. Į puodą grąžiname triušieną, morkas, česnaką. 10. Patiekiame pabarstę šviežiais čiobreliais ir parmezano drožlėmis.