1. Triušį supjaustome dalimis, pabarstome druska ir pipirais. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame triušį ir apskrudiname po kelias minutes iš abiejų pusių. Apskrudusią mėsą atidedame. 3. Į keptuvę beriame smulkintą svogūną ir perpus perpjautą česnako galvą, kepame kelias minutes. 4. Į keptuvę dedame pomidorų pastą, perpus perpjautus pievagrybius ir smulkintą salierą, čiobrelius, laurų lapų ir kepame maišydami 5 minutes. 5. Į keptuvę beriame smulkintus pomidorus, pilame vyną ir vištienos sultinį, dedame morkas ir užverdame. 6. Į keptuvę grąžiname apskrudintą triušieną, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę ir troškiname valandą. 7. Po valandos iš keptuvės atsargiai išimame triušieną, morkas ir česnaką, atidedame. 8. Į likusį padažą dedame sviestą, miltus, beriame druskos ir pipirų, išmaišome ir pakaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.9. Į puodą grąžiname triušieną, morkas, česnaką. 10. Patiekiame pabarstę šviežiais čiobreliais ir parmezano drožlėmis.
Prancūziškas triušienos troškinys
Ingridientai
5
porcijos
-
- triušio
- 1 žiupsnelio druskos „Kania“
- 1 žiupsnelio pipirų „Kania“
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus „Primadonna“
- 1 vnt. svogūno „LIDL turgelis“
- 1 vnt. česnako „LIDL turgelis“
- 1 šaukšto pomidorų pastos
- 10 vnt. pievagrybių „LIDL turgelis“
- 1 vnt. saliero
- 1 - 3 šakelių čiobrelių „LIDL turgelis“
- 1 - 3 vnt. lauro lapų
- 3 vnt. pomidorų „LIDL turgelis“
- 1 stiklinės baltojo vyno
- 1 stiklinės vištienos sultinio
- 10 vnt. morkų mažos
- 2 šaukštų sviesto „Pilos“
- 2 šaukštų miltų „Castello“
- parmezano sūrio