Prancūziška žuvienė su skrudinta duona

Prancūziška žuvienė su skrudinta duona image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 200   g Argentinos raudonųjų krevečių
    • 500   g įvairių moliuskų
    • 300   g menkės
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   vnt. pankolio
    • 1   vnt. pomidoro
    • 1   vnt. bulvės
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   l sultinio
    • 200   ml baltojo vyno
    • 1   žiupsnelio šafrano
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 1   - 8   vnt. prancūziškų batonų

Paruošimas

  1. Kruopščiai nuplauti moliuskus po tekančiu vandeniu ir pašalinti ūsus. Atrinkti atvirus ir pažeistus moliuskus.

  2. Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir vidutinio stiprumo kaitroje pakepinti svogūnus, česnakus ir pankolį, kol suminkštės (apie 5 minutes).

  3. Sudėti kubeliais pjaustytus pomidorus ir bulvių gabalėlius, trumpai kartu pakepinti.

  4. Supilti į puodą žuvų arba daržovių sultinį, baltąjį vyną, įdėti lauro lapą, įberti šafrano.

  5. Pagardinti druska ir pipirais.

  6. Padidinti kaitrą ir leisti bujabesui užvirti. Tada sumažinti kaitrą, uždengti puodą ir virti sriubą apie 20 minučių, kad susilietų aromatai.

  7. Paruoštus moliuskus sudėti į bujabesą, vėl uždėti dangtį ir virti dar 5–8 minutes, kol moliuskai atsidarys.

  8. Į sriubą atsargiai sudėti krevetes ir menkių filė gabaliukus, virti 3–5 minutes, kol išsigarins žuvis, o krevetės įgaus rausvą spalvą.

  9. Pagardinti bujabesą druska, pipirais ir patiekti apibarsčius smulkintomis petražolėmis.

  10. Patiekti bujabesą su prancūzišku batonu.