
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
3 šaukštų šaukšto | sviesto sviesto | ||
4 vnt. vnt. | triušio šlaunelių triušio šlaunelės | ||
druskos
druskos (žiupsnelio) | |||
šviežiai grūstų pipirų
šviežiai grūstų pipirų ((juodųjų) žiupsnelio) | |||
3 šaukštų šaukšto | kvietinių miltų kvietinių miltų | ||
150 g g | kiaulienos šoninės kiaulienos šoninės | ||
1 vnt. vnt. | svogūnų svogūno | ||
2 vnt. vnt. | morkų morkos | ||
2 vnt. vnt. | salierų saliero | ||
2 šaukštų šaukšto | pomidorų pastos pomidorų pastos | ||
1 šaukštelių šaukštelio | česnako miltelių česnako miltelių | ||
0,5 šaukštelių šaukštelio | paprikų
paprikos ((maltos rūkytos)) | ||
1 šaukštelių šaukštelio | džiovinto čiobrelio džiovinto čiobrelio | ||
1 skardinių skardinės | konservuotų pomidorų konservuoto pomidoro | ||
1 l l | vištienos sultinio vištienos sultinio | ||
2 vnt. vnt. | lauro lapų lauro lapo | ||
200 g g | perlinių kruopų perlinių kruopų |
Perlinių kruopų troškinys su triušiena ir daržovėmis
Šis receptas buvo pamėgtas
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Puodą įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite sviestą.
Triušio šlauneles ištrinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, kad pasidengtų jais iš visų pusių. Dėkite į puodą ir apkepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
Sudėkite į tą patį puodą kubeliais supjaustytą šoninę. Pakepinkite, kol apskrus.
Suberkite smulkiai kapotus svogūnus, riekelėmis pjaustytas morkas ir saliero stiebus. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite rūkytos paprikos milteliais, česnakais ir džiovintais čiobreliais. Pakepinkite minutę, kol prieskoniai paskleis aromatą.
Supilkite pomidorus ir vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelius. Suberkite perlines kruopas. Sudėkite apkeptus triušienos gabalėlius. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie apie 1 valandą, kol triušiena bus minkšta.
Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, duonos bandelėmis.
- - -
Ilgai ir lėtai ant silpnos ugnies troškinta triušiena bus minkšta, švelni ir tiesiog kris nuo kaulo. Subtiliam triušienos skoniui ryškumo suteiks pomidorai, paskrudinti šoninės gabalėliai, aromato - kepti svogūnai, morkos ir salierai, o sotumo - perlinės kruopos.
Troškinį galite ruošti ne tik su triušio šlaunelėmis, bet ir su kitomis dalimis. Troškinimo laikas priklausys nuo triušio gabalėlių dydžio, gali užtrukti ir iki pusantros valandos. Troškinamą triušieną tiesiog patikrinkite šakute - tada, kai mėsa kris nuo kaulo, ji bus idealiai paruošta patiekti ant stalo.