Perlinių kruopų troškinys su triušiena ir daržovėmis

Perlinių kruopų troškinys su triušiena ir daržovėmis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:20 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 3   šaukštų sviesto
    • 4   vnt. triušio šlaunelių
    •   druskos žiupsnelio
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų (juodųjų) žiupsnelio
    • 3   šaukštų kvietinių miltų
    • 150   g kiaulienos šoninės
    • 1   vnt. svogūno
    • 2   vnt. morkų
    • 2   vnt. salierų
    • 2   šaukštų pomidorų pastos
    • 1   šaukštelio česnako miltelių
    • 0,5   šaukštelių paprikų maltos rūkytos
    • 1   šaukštelio džiovinto čiobrelio
    • 1   skardinės konservuotų pomidorų
    • 1   l vištienos sultinio
    • 2   vnt. lauro lapų
    • 200   g perlinių kruopų

Paruošimas

    Puodą įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite sviestą.

    Triušio šlauneles ištrinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, kad pasidengtų jais iš visų pusių. Dėkite į puodą ir apkepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

    Sudėkite į tą patį puodą kubeliais supjaustytą šoninę. Pakepinkite, kol apskrus.

    Suberkite smulkiai kapotus svogūnus, riekelėmis pjaustytas morkas ir saliero stiebus. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite rūkytos paprikos milteliais, česnakais ir džiovintais čiobreliais. Pakepinkite minutę, kol prieskoniai paskleis aromatą.

    Supilkite pomidorus ir vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelius. Suberkite perlines kruopas. Sudėkite apkeptus triušienos gabalėlius. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie apie 1 valandą, kol triušiena bus minkšta.

    Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, duonos bandelėmis.

    - - -

    Ilgai ir lėtai ant silpnos ugnies troškinta triušiena bus minkšta, švelni ir tiesiog kris nuo kaulo. Subtiliam triušienos skoniui ryškumo suteiks pomidorai, paskrudinti šoninės gabalėliai, aromato - kepti svogūnai, morkos ir salierai, o sotumo - perlinės kruopos.

    Troškinį galite ruošti ne tik su triušio šlaunelėmis, bet ir su kitomis dalimis. Troškinimo laikas priklausys nuo triušio gabalėlių dydžio, gali užtrukti ir iki pusantros valandos. Troškinamą triušieną tiesiog patikrinkite šakute - tada, kai mėsa kris nuo kaulo, ji bus idealiai paruošta patiekti ant stalo.