Taip gyventi verta!
Perlinių kruopų troškinys su triušiena ir daržovėmis

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

3 šaukštų šaukšto sviesto sviesto
4 vnt. vnt. triušio šlaunelių triušio šlaunelės
druskos druskos
(žiupsnelio)
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų
((juodųjų) žiupsnelio)
3 šaukštų šaukšto kvietinių miltų kvietinių miltų
150 g g kiaulienos šoninės kiaulienos šoninės
1 vnt. vnt. svogūnų svogūno
2 vnt. vnt. morkų morkos
2 vnt. vnt. salierų saliero
2 šaukštų šaukšto pomidorų pastos pomidorų pastos
1 šaukštelių šaukštelio česnako miltelių česnako miltelių
0,5 šaukštelių šaukštelio paprikų paprikos
(maltos rūkytos)
1 šaukštelių šaukštelio džiovinto čiobrelio džiovinto čiobrelio
1 skardinių skardinės konservuotų pomidorų konservuotų pomidorų
1 l l vištienos sultinio vištienos sultinio
2 vnt. vnt. lauro lapų lauro lapo
200 g g perlinių kruopų perlinių kruopų

Perlinių kruopų troškinys su triušiena ir daržovėmis

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

1:20 h
(3)

Gaminimas

Puodą įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite sviestą.

Triušio šlauneles ištrinkite druska, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, kad pasidengtų jais iš visų pusių. Dėkite į puodą ir apkepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

Sudėkite į tą patį puodą kubeliais supjaustytą šoninę. Pakepinkite, kol apskrus.

Suberkite smulkiai kapotus svogūnus, riekelėmis pjaustytas morkas ir saliero stiebus. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite rūkytos paprikos milteliais, česnakais ir džiovintais čiobreliais. Pakepinkite minutę, kol prieskoniai paskleis aromatą.

Supilkite pomidorus ir vištienos sultinį, sudėkite lauro lapelius. Suberkite perlines kruopas. Sudėkite apkeptus triušienos gabalėlius. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie apie 1 valandą, kol triušiena bus minkšta.

Patiekite su šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, duonos bandelėmis.

- - -

Ilgai ir lėtai ant silpnos ugnies troškinta triušiena bus minkšta, švelni ir tiesiog kris nuo kaulo. Subtiliam triušienos skoniui ryškumo suteiks pomidorai, paskrudinti šoninės gabalėliai, aromato - kepti svogūnai, morkos ir salierai, o sotumo - perlinės kruopos.

Troškinį galite ruošti ne tik su triušio šlaunelėmis, bet ir su kitomis dalimis. Troškinimo laikas priklausys nuo triušio gabalėlių dydžio, gali užtrukti ir iki pusantros valandos. Troškinamą triušieną tiesiog patikrinkite šakute - tada, kai mėsa kris nuo kaulo, ji bus idealiai paruošta patiekti ant stalo.