Patarškų krūtinėlės su šoninės traškučiais

Patarškų krūtinėlės su šoninės traškučiais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 50 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 560   g patarškų filė
    • 300   g valgomųjų batatų gratino
    • 250   g spanguolių padažo
    • 4   riekelių šoninės
    • 300   g šparaginių pupelių
    • 2   vnt. raudonųjų svogūnų
    • 1   šaukšto sviesto
    • 1   šaukšto medaus
    • 1   šaukšto baltojo vyno acto
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę (su oro cirkuliacija) iki 200 °C

  2. Sudėti šoninę ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir 10–15 minučių iki traškumo pakepti įkaitintoje orkaitėje. Išimti šoninę iš orkaitės ir leisti atvėsti. Tada sulaužyti nedideliais gabalėliais.

  3. Paruošti žaliąsias pupeles – nupjauti galus ir supjaustyti iki kąsnio dydžio. Nulupti raudonuosius svogūnus ir supjaustyti griežinėliais.

  4. Keptuvėje vidutinio stiprumo kaitroje pakaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberti svogūnų griežinėlius ir pakepinti 2–3 minutes, kol suminkštės ir lengvai apskrus, įdėti medaus, šiek tiek pakepinti ir įpilti acto. (Tai suteiks ryškiai raudoną spalvą.)

  5. Į keptuvę suberti žaliąsias pupeles ir pakepti 5–7 minutes, kol suminkštės. Pagardinti druska ir pipirais.

  6. Keptuvėje vidutinio stiprumo kaitroje pakaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus. Patarškų krūtinėlių filė sudėti į keptuvę odos puse žemyn ir kepti 5–6 minutes, kol odelė taps traški ir lengvai atšoks nuo keptuvės. Apversti patarškų krūtinėlių filė ir 5–6 minutes apkepinti iš kitos pusės, kol mėsa iškeps. Tikslus kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo krūtinėlių storio. (Patarimas: patarškų krūtinėles taip pat galima su visa keptuve įdėti į orkaitę ir ten tolygiau iškepti.)

  7. Gratino bulves paruošti taip, kaip nurodyta ant pakuotės.

  8. Patarškų krūtinėles išimti iš keptuvės ir kelioms minutėms atidėti į šalį. Tada supjaustyti riekelėmis

  9. Marinuotus raudonuosius svogūnus su keptomis pupelėmis ir valgomųjų batatų gratinu patiekti lėkštėje. Ant jų išdėlioti patarškų krūtinėlių riekeles, aplieti spanguolių padažu ir apibarstyti šoninės traškučiais.