Paelja su vištiena ir žirneliais

Paelja su vištiena ir žirneliais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

5 porcijos
    • 700   g vištienos krūtinėlės
    • 5   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 2   vnt. raudonųjų paprikų
    • 1   vnt. geltonosios paprikos
    • 4   vnt. svogūnų
    • 2   skiltelių česnako
    • 1   l vištienos sultinio
    • 1   pakelio šafrano 0,1 g
    • 3   šaukštelių juodųjų pipirų
    • 350   g šaldytų žirnelių
    • 350   g ryžių „Golden Sun“ apvaliųjų
    •   petražolių
    •   druskos
    •   pipirų

Paruošimas

    Vištienos krūtinėlės filė nuplauti, nusausinti ir pašalinti sausgysles. Įkaitinus didelėje keptuvėje 2 v. š. aliejaus, apkepti jame filė iš abiejų pusių. Pagardinti druska bei pipirais, išimti iš keptuvės.

    Tada nuplauti papriką, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupti ir sukapoti. Kartu su paprika sudėti į karštą keptuvę, kurioje kepė vištiena (įpilti 1 v. š. aliejaus). Užpilti vištienos sultiniu, vėl sudėti filė, pagardinti šafranu, druska, pipirais. Sudėti šaldytus žirnelius ir ryžius, uždengus virti apie 30 min. ant silpnos / vidutinės kaitros tol, kol ryžiai išvirs. Jeigu reikia, dar įpilti šiek tiek vandens, kad ryžiai neprisviltų.

    Nuplauti laiškinius svogūnus, supjaustyti žiedeliais ir šiek tiek pakepinti likusiame karštame alyvuogių aliejuje. Petražoles nuplauti, nusausinti, sukapoti. Paelją pagardinti, apibarstyti laiškiniais svogūnais bei petražolėmis.

    Patarimas: paelją galite gaminti su moliuskais arba įvairiomis jūros gėrybėmis („Deluxe“).

    ---------

    Šios savaitės maisto prekių pasiūlymai >>>

Maistingumas

kcal 586
Baltymai (g) 38
Angliavandeniai (g) 63
Riebalai (g) 16