
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
1 | vištos
vištos (šviežia ir išdaryta) | ||
2 puodelių puodelio | spanguolių
spanguolių (tinka ir šaldytos, ir šviežios) | ||
2 - 3 šakelių šakelės | rozmarino rozmarino | ||
1 | apelsinų apelsino |
Balzaminiam sviestui:
1 šaukštų šaukšto | sviesto
sviesto (minkšto, bet ne skysto) | ||
1 šaukštų šaukšto | balzaminio acto balzaminio acto | ||
2 šaukštelių šaukštelio | rozmarino rozmarino | ||
druskos druskos | |||
pipirų pipirų | |||
apelsinų
apelsino (tarkuotos žievelės) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listOrkaitėje kepta višta su spanguolėmis ir balzaminiu rozmarinų sviestu
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Nusausiname vištos odą.
Spanguoles ir rozmarinus dedame į kepimo skardą ar indą.
Patarkuojame apelsino žievelės.
Balzaminio sviesto ingredientus sumaišome dubenėlyje ir atsargiai įtriname po vištos oda.
Vištą dedame ant spanguolių.
Ant vištos užpilame likusį balzaminį sviestą.
Apelsiną supjaustome ketvirtadaliais, išspaudžiame sultis ant vištos.
Kepame 45 min 215 °C.
Tada sumažiname temperatūrą iki 180 °C ir kepame dar 45 min.
Patiekiame su orkaitėje keptomis spanguolėmis.