Obuolių griežinėliai tešloje

Obuolių griežinėliai tešloje image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 3   vnt. obuolių
    • 2   stiklinių miltų
    • 1   stiklinės kefyro
    • 1   vnt. kiaušinio
    • 3   šaukštų cukraus
    • 1   šaukštelio vanilinio cukraus
    • 1   šaukštelio kepimo miltelių
    • 0,5   šaukštelių cinamono
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   l aliejaus

Paruošimas

  1. Obuolius nulupame ir išimame sėklalizdžius. Supjaustome obuolius žiedeliais.

  2. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame kefyrą, suplakame. Įsijojame kepimo miltelius ir cinamoną. Maišydami suberiame stiklinę miltų ir kruopščiai išmaišome. Tada pamažu suberiame likusius miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo.

  3. Giliame puode įkaitiname aliejų. Kiekvieną žiedelį merkiame į tešlą ir atsargiai dedame į aliejų. Žiedeliai turi nesiliesti tarpusavyje. Kai viena pusė apkepa, apverčiame.

  4. Ištraukę dedame ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Iškepusius ir atvėsusius žiedelius galima pabarstyti cukraus pudra.