Įtriname antį citrinos sultimis, druska, pipirais, česnaku ir kmynais. Pamarinuojame 1-3 dienas šaldytuve.
Obuoliais įdaryta antis
Ingridientai
8
porcijos
-
- 1 vnt. anties
- česnako
- citrinų
- 30 g kumino
- druskos
- pipirų
- 500 g obuolių
- medaus
- gvazdikėlių
Paruošimas
Obuolius supjaustome perpus ar ketvirčiais. Antį prikemšame obuolių ir sutvirtiname mediniais pagaliukais. Kepame kepimo rankovėje 1-3 val. (trukmė priklauso nuo anties dydžio) 180-200 °C orkaitėje. Prakerpame rankovę ir pašlakstome antį kepimo metu susidariusiais riebalais.
Išskobiame obuolių sėklalizdžius, į vidų įdedame po gvazdikėlį ir šaukštelį medaus. Išdėliojame obuolius kepimo skardoje šalia anties ir dar pusvalandį pakepame.