Obuoliais įdaryta antis

 Obuoliais įdaryta antis image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2 val.

Ingridientai

8 porcijos
    • 1   vnt. anties
    •   česnako
    •   citrinų
    • 30   g kumino
    •   druskos
    •   pipirų
    • 500   g obuolių
    •   medaus
    •   gvazdikėlių

Paruošimas

  1. Įtriname antį citrinos sultimis, druska, pipirais, česnaku ir kmynais. Pamarinuojame 1-3 dienas šaldytuve.

  2. Obuolius supjaustome perpus ar ketvirčiais. Antį prikemšame obuolių ir sutvirtiname mediniais pagaliukais. Kepame kepimo rankovėje 1-3 val. (trukmė priklauso nuo anties dydžio) 180-200 °C orkaitėje. Prakerpame rankovę ir pašlakstome antį kepimo metu susidariusiais riebalais.

  3. Išskobiame obuolių sėklalizdžius, į vidų įdedame po gvazdikėlį ir šaukštelį medaus. Išdėliojame obuolius kepimo skardoje šalia anties ir dar pusvalandį pakepame.