Nesaldus varškės apkepas su špinatais ir pomidorais

Nesaldus varškės apkepas su špinatais ir pomidorais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1 val.

Ingridientai

6 porcijos
    • 4   pakelių varškės 720 g) (9 proc. riebumo
    • 150   g kietojo sūrio
    • 6   vnt. kiaušinių
    • 190   ml grietinėlės riebios
    •   druskos
    •   šviežiai grūstų juodųjų pipirų juodųjų
    •   muskatų žiupsnelio
    • 100   g špinatų
    • 400   g vyšninių pomidorų

Paruošimas

    Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite (arba sviestu ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite) 22 cm skersmens kepimo indą (ar kelis mažesnius kepimo indelius).

    Į dubenį sudėkite varškę, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir muskatu. Išsukite iki vientisos masės. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, išmaišykite.

    Paruoštą varškės masę supilkite į kepimo indą. Į paviršių įspauskite vyšninius pomidorus.

    Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Jei matote, kad apkepo viršus per greitai ima ruduoti, uždenkite folija ir kepkite toliau, kol bus iškepęs ir tvirtas.

    Leiskite varškės apkepui apie 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet patiekite.

    - - -

    Kai kalbame apie varškės apkepą, kokį jį įsivaizduojate? Leiskit, atspėsim: saldų, pagardintą vanile, galbūt su razinomis, galbūt apibarstytą milteliniu cukrumi ir patiekiamą su šaukštu grietinės ir saldžia uogiene. Na, tą, kuris primena vaikystę ar mokyklos valgyklą. Atspėjome?

    Taip, tasai saldus varškės apkepas nuostabus, bet jis gali būti ir kitoks - jis gali būti pikantiškas! Su dosniu žiupsniu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų vietoje cukraus, pagardintas dosniomis saujomis šviežių špinatų, pomidorais, tarkuotu kietuoju sūriu. Pastarąjį rinkitės mėgstamiausią - jis apkepui suteiks daug sodraus skonio!

    Tokiam apkepui nereikia jokių priedų. Tiesiog pjaustykite jį gabalėliais dar šiltą ir valgykite. Purus, minkštas, tirpstantis burnoje - idealus ant vakarienės stalo, puikiai tinkantis į rytojaus pietų dėžutę.