Nulupkite ir supjaustykite svogūną.
Morkų sriuba su apelsinais
Ingridientai
4
asmenims
-
- 80 g svogūnų
- 700 g morkų
- 10 g imbiero
- 120 g kietai virtų bulvių
- augalinio aliejaus
- 400 g apelsinų
- 600 g daržovių sultinio
- 1 šaukštelio druskos
- 2 žiupsnelių maltų juodųjų pipirų
- 40 g grietinės
Paruošimas
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais.
Imbierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Bulves nulupkite ir nuplaukite, taip pat supjaustykite 2 cm kubeliais.
Sudėkite daržoves ir imbierą į puodą, viską sutrinkite trintuvu. Įpilkite aliejaus ir patroškinkite 7 minutes.
Išspauskite apelsinų sultis. Į patroškintą masę supilkite sultis ir kambario temperatūros daržovių sultinį, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 2 žiupsnelius pipirų.
Virkite 25 minutes.
Patikrinkite sriubos konsistenciją, jei reikia, dar kartą sutrinkite trintuvu.
Įpilkite grietinės, pagardinkite druska bei pipirais.