Morkų sriuba su apelsinais

Morkų sriuba su apelsinais image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 45 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 80   g svogūnų
    • 700   g morkų
    • 10   g imbiero
    • 120   g kietai virtų bulvių
    •   augalinio aliejaus
    • 400   g apelsinų
    • 600   g daržovių sultinio
    • 1   šaukštelio druskos
    • 2   žiupsnelių maltų juodųjų pipirų
    • 40   g grietinės

Paruošimas

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną.

  2. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabalėliais.

  3. Imbierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Bulves nulupkite ir nuplaukite, taip pat supjaustykite 2 cm kubeliais.

  4. Sudėkite daržoves ir imbierą į puodą, viską sutrinkite trintuvu. Įpilkite aliejaus ir patroškinkite 7 minutes.

  5. Išspauskite apelsinų sultis. Į patroškintą masę supilkite sultis ir kambario temperatūros daržovių sultinį, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 2 žiupsnelius pipirų.

  6. Virkite 25 minutes.

  7. Patikrinkite sriubos konsistenciją, jei reikia, dar kartą sutrinkite trintuvu.

  8. Įpilkite grietinės, pagardinkite druska bei pipirais.