Šviežios ir traškios morkos, tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daug smulkiai kapotų česnakų ir pikantiškas majonezo padažas, - jei neatsinešėt šio skonio iš vaikystės, turite išbandyti dabar! Klasikiniame salotų variante dažniau naudojamos razinos, bet įvairovės dėlei pakeiskite jas saldžiomis džiovintomis spanguolėmis ir pasmulkintas graikiškais riešutais. Paprasta ir labai gardu!
Morkų ir obuolių salotos
Ingridientai
4
porcijos
-
Reikės:
- 400 g morkų
- 2 obuolių
- 0,5 vnt. raudonųjų svogūnų
- 2 - 3 skiltelių česnako
- 1 ryšelio petražolių
- 1 saujos graikinio riešuto
- saujų džiovintų spanguolių
-
Padažui:
- 125 ml majonezo
- 2 šaukštų medaus
- 2 šaukštų baltojo vyno acto
- druskos
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Paruošimas
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite (arba, jei naminiai, galite palikti su odelėmis), išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat sutarkuokite plonomis lazdelėmis.
Česnakus labai smulkiai sukapokite. Petražoles pasmulkinkite. Suberkite į dubenį su morkomis ir obuoliais, ir išmaišykite.
Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite padažą į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visos morkos ir obuoliai tolygiai pasidengtų padažu.
Apibarstykite saujele pasmulkintų graikinių riešutų ir džiovintomis spanguolėmis, papuoškite šviežių petražolių lapeliais.