
Receptas pridėtas prie mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusReceptas pašalintas iš mėgstamiausių
Rodyti pamėgtus receptusDeja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Jums reikės:
Reikės:
400 g g | morkų morkos | ||
2 | obuolių
obuolio (tvirtų, sultingų, rūgštesnių) | ||
0,5 vnt. vnt. | raudonųjų svogūnų raudonojo svogūno | ||
2 - 3 skiltelių skiltelės | česnako česnako | ||
1 ryšelių ryšelio | petražolių petražolių | ||
1 saujų saujos | graikinių riešutų graikinio riešuto | ||
saujų saujos | džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių |
Padažui:
125 ml ml | majonezo majonezo | ||
2 šaukštų šaukšto | medaus
medaus (arba klevų sirupo) | ||
2 šaukštų šaukšto | baltojo vyno acto baltojo vyno acto | ||
druskos druskos | |||
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listMorkų ir obuolių salotos
Receptas patiko
Sėkmingai atspaudėte
Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.
Gaminimas
Šviežios ir traškios morkos, tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daug smulkiai kapotų česnakų ir pikantiškas majonezo padažas, - jei neatsinešėt šio skonio iš vaikystės, turite išbandyti dabar! Klasikiniame salotų variante dažniau naudojamos razinos, bet įvairovės dėlei pakeiskite jas saldžiomis džiovintomis spanguolėmis ir pasmulkintas graikiškais riešutais. Paprasta ir labai gardu!
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite (arba, jei naminiai, galite palikti su odelėmis), išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat sutarkuokite plonomis lazdelėmis.
2. Česnakus labai smulkiai sukapokite. Petražoles pasmulkinkite. Suberkite į dubenį su morkomis ir obuoliais, ir išmaišykite.
3. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite padažą į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visos morkos ir obuoliai tolygiai pasidengtų padažu.
4. Apibarstykite saujele pasmulkintų graikinių riešutų ir džiovintomis spanguolėmis, papuoškite šviežių petražolių lapeliais.