Taip gyventi verta!
Morkų ir obuolių salotos

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

Reikės:

400 g g morkų morkos
2 obuolių obuolio
(tvirtų, sultingų, rūgštesnių)
0,5 vnt. vnt. mėlynųjų svogūnų mėlynojo svogūno
2 - 3 skiltelių skiltelės česnako česnako
1 ryšelių ryšelio petražolių petražolių
1 saujų saujos graikinių riešutų graikinio riešuto
saujų saujos džiovintų spanguolių džiovintų spanguolių

Padažui:

125 ml ml majonezo majonezo
2 šaukštų šaukšto medaus medaus
(arba klevų sirupo)
2 šaukštų šaukšto baltojo vyno acto baltojo vyno acto
druskos druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Morkų ir obuolių salotos

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

25 min
(10)

Gaminimas

Šviežios ir traškios morkos, tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daug smulkiai kapotų česnakų ir pikantiškas majonezo padažas, - jei neatsinešėt šio skonio iš vaikystės, turite išbandyti dabar! Klasikiniame salotų variante dažniau naudojamos razinos, bet įvairovės dėlei pakeiskite jas saldžiomis džiovintomis spanguolėmis ir pasmulkintas graikiškais riešutais. Paprasta ir labai gardu!

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Obuolius nulupkite (arba, jei naminiai, galite palikti su odelėmis), išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat sutarkuokite plonomis lazdelėmis.
2. Česnakus labai smulkiai sukapokite. Petražoles pasmulkinkite. Suberkite į dubenį su morkomis ir obuoliais, ir išmaišykite.
3. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite padažą į dubenį ir gerai išmaišykite, kad visos morkos ir obuoliai tolygiai pasidengtų padažu.
4. Apibarstykite saujele pasmulkintų graikinių riešutų ir džiovintomis spanguolėmis, papuoškite šviežių petražolių lapeliais.