Paruošimas:
Moliūgų sriuba su apelsinais ir vištiena
Ingridientai
5
porcijos
-
- 500 g viščiukų broilerių ketvirčiai
- 1 šlakelio alyvuogių aliejaus
- 2 vnt. apelsinų
- česnako
- 1 vnt. saldžiosios bulvės
- 1 - 2 vnt. morkų
- 1 vnt. moliūgo mažo
- 50 g sviesto
- 250 ml apelsinų sulčių
- 800 g vištienos sultinio
- druskos
- juodųjų pipirų
Paruošimas
Viščiukų ketvirčius apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
Nutarkuokite vieno apelsino žievelę ir įtrinkite vištieną.
Sudėkite česnako skilteles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Tuo metu supjaustykite batatą, morkas ir moliūgą. Daržoves apkepkite su sviestu ir aliejumi. Užberkite druskos ir pipirų.
Įtarkuokite likusio apelsino žievelę ir supjaustykite abiejų apelsinų minkštimus. Sudėkite į puodą.
Supilkite sultis bei sultinį ir virkite apie 15 min., kol daržovės suminkštės.
Sriubą sutrinkite ir patiekite su plėšyta vištiena.