Paruošimas
Kai metų laikai už lango pasirodo truputį per niūrus, - šiek tiek lengvumo ir pavasario lėkštėje. Ingredientai čia puikiai dera ir papildo vienas kitą: švelniai karstelėjusios gražgarstės, kremiškos tekstūros avokadai, gaivūs agurkai ir pomidorai, saldžiarūgštis padažas. Sotumo mišrainei suteikia avinžirniai ir tunas. Patiekdami galite apibarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, šalia galite patiekti žaliosios citrinos skiltelių.
1. Vynuoginius pomidorus perpjaukite perpus. Agurkus supjaustykite ar sutarkuokite plonais šiaudeliais. Avokadą perpjaukite perpus, kiekvieną puselę supjaustykite plonomis riekelėmis. Raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite. Tuną ir avinžirnius išimkite iš skardinių, nukoškite.2. Į dubenėlius paskirstykite šviežias gražgarstes. Ant viršaus išdėliokite avinžirnius, agurkus, avokadus, tuną, svogūnus.3. Paruoškite padažą. Jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros ir apšlakstykite mišrainę.