Paruošimas
- Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės
- Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką
- Viską supjaustykite smulkiais kubeliais
- Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų
- Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką
- Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite
- Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno
- Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos
- Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje
- Pagardinkite grybus druska ir pipirais
- Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio
- Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius
- Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite
- Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano