Miško grybų rizoto su parmezano sūriu

Miško grybų rizoto su parmezano sūriu

SudėtingumasVidutinis
Gaminimas40 min

Paruošimas

  1. Atitirpinkite 700 g miško grybų, kaip nurodyta ant pakuotės
  2. Nulupkite 3 svogūnus, 1 česnako skiltelę, nuskuskite 1 morką
  3. Viską supjaustykite smulkiais kubeliais
  4. Dideliame puode ant mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų
  5. Sukrėskite į puodą svogūnus, česnaką ir morką
  6. Įberkite 300 g rizoto ryžių ir pakaitinkite
  7. Įmeskite 1 lauro lapą ir įmaišykite 100 ml baltojo vyno
  8. Užvirkite 900 ml daržovių sultinio ir, lėtai pildami, įmaišykite karštą sultinį į ryžius tuo metu nenustokite maišyti pilkite sultinio papildomai, kai skystis nugaruos
  9. Smulkiai supjaustykite grybus ir apkepkite kepti skirtame aliejuje
  10. Pagardinkite grybus druska ir pipirais
  11. Įdėkite į ryžius 50 g maskarponės sūrio
  12. Smulkiai sukapokite kelispetražolių stiebelius
  13. Įtarkuokite 30 g parmezano ir viską gerai išmaišykite
  14. Sudėkite rizoto ryžius ir grybus ant lėkštės ir prieš patiekdami apibarstykite likusiu kiekiu parmezano