Migdolų ir kukurūzų polenta su troškintu pankoliu, paprika ir falafeliais

Migdolų ir kukurūzų polenta su troškintu pankoliu, paprika ir falafeliais image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 40 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 2   vnt. pankolių
    • 200   g migdolų riešutų
    • 4   vnt. paprikų
    • 800   g šaldytų falafelių
    • 1   vnt. apelsino
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 800   ml migdolų pieno
    • 1   šaukštelio džiovinto čiobrelio
    • 200   g kukurūzų kruopų
    • 1   ryšelio petražolių
    • 1   skiltelės česnako

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (naudodamiviršutinį ir apatinįkaitinimą)

  2. Susmulkinkite 200 g migdolų tada paskrudinkite juos keptuvėje be aliejaus

  3. Luktelėkite, kol atvės

  4. Nuplaukite ir supjaustykite ketvirčiais 2 pankolių galvas

  5. Dėkite į kepimo formą

  6. Sutarkuokite pusės apelsino žievelę

  7. Išspauskite viso apelsino sultis

  8. Nuplaukite ir įdėkite 4 mažas ilgąsias bananines paprikas

  9. Viską užmarinuokite 4 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais

  10. Sudėkite falafelius

  11. Kepkite orkaitėje apie 18 minučių

  12. Tuo metu užvirkite puode 800 ml migdolų gėrimo

  13. Pagardinkite 1 arbatiniu šaukšteliu čiobrelių, druska, pipirais

  14. Plakikliu įmaišykite 200 g kukurūzų kruopų

  15. Nuolat maišykite, kol užvirs

  16. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite ryšelį petražolių

  17. Smulkiai sukapokite česnaką

  18. Suberkite į dubenį ir įpilkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus

  19. Suberkite antrą pusę apelsino žievelės

  20. Apibarstykite pipirais ir išmaišykite