Paruošimas
- Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu išplakite iki lengvų baltų putų.
- Suberkite maltus migdolus, cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite migdolų aromatą. Išmaišykite šaukštu, kol neliks sausų produktų ir gausite lipnią masę.
- Semkite po šaukštą tešlos ir tarp drėgnų delnų formuokite rutuliukus. Apvoliokite juos arba (1) cukruje, arba (2) plaktame kiaušinio baltyme, o tuomet - migdolų riekutėse.
- Paruoštus sausainius išdėliokite ant kepimo popieriaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kol sausainiai išorėje bu traškūs, o viduje - minkšti ir drėgni. Leiskite atvėsti, tuomet nuimkite nuo kepimo popieriaus.
- Atvėsintus sausainius sandariame inde laikykite 3-4 dienas.
-
Tai - nuostabiai skanūs itališki sausainėliai, plačiai žinomi Amaretti sausainių pavadinimu. Jie paruošiami labai paprastai, vos iš kelių ingredientų, net kelias dienas išlieka gardūs lyg ką tik iškepti, o apvolioti cukruje šiek tiek primena sniego gniūžtes. Gal todėl šie sausainiai tokie populiarūs Kalėdų laikotarpiu, o taip pat - puikiai tinka saldžioms dovanų dėžutėms pripildyti!
Migdoliniai sausainiai patiks visiems, kurie yra neabejingi saldiems naminiams kepiniams, o ypač - saldiems migdoliniams desertams. Žaviausia yra šių sausainių tekstūra: išorėje jie tobulai traškūs, o viduje - nuostabiai minkšti ir drėgni.
Norėdami per vieną kitą žingsnelį nutolti nuo klasikinio recepto, vietoje citrinų žievelių naudokite apelsinų, taip pat - atraskite, su kuriuo aromatu sausainiai jums yra gardžiausi. Gal ir tai bus migdolų, o galbūt - vanilės, apelsinų, citrinų, gal net romo? Mažas pokytis suteiks visai kitą aromatą bei skonį. Išmėginkite!