Midijos su porų ir grietinėlės padažu

Midijos su porų ir grietinėlės padažu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 30 min

Ingridientai

2 porcijos
  • Reikės:

    • 1   kg midijų virtų
    • 150   g porų
    • 100   g daržovių sultinio 1/2 kubelio
    • 6   skiltelių česnako
    • 50   g sviesto
    • 1   duonos česnakinės LIDL
    • 1   raudonojo svogūno
    • 300   g grietinėlės 35 proc. rieb.)
    • 10   g čiobrelių švieži ar džiovinti
    • 10   g petražolių šviežios ar džiovintos
    •   citrinų pusė
    •   pipirų pagal skonį

Paruošimas

  1. Svieste 5 minutes lėtai apkepame plonai pjaustytus porų žiedelius ir smulkiai pjaustytą svogūną su čiobreliais. Sudedame tarkuotą česnaką, pabarstome pipirais. Maišydami pakepame dar porą minučių. Supilame daržovių sultinį ir patroškiname 3-4 minutes.

  2. Tada pilame grietinėlę ir paverdame apie 5 minutes, kad padažas sutirštėtų.

  3. Dedame midijas į padažą ir maišydami paverdame 4-6 minutes.

  4. Patiekiame su skrudintomis česnakinės duonelės riekelėmis. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir papuošiame griežinėliu citrinos.