Svieste 5 minutes lėtai apkepame plonai pjaustytus porų žiedelius ir smulkiai pjaustytą svogūną su čiobreliais. Sudedame tarkuotą česnaką, pabarstome pipirais. Maišydami pakepame dar porą minučių. Supilame daržovių sultinį ir patroškiname 3-4 minutes.
Midijos su porų ir grietinėlės padažu
Ingridientai
2
porcijos
-
Reikės:
- 1 kg virtų midijų
- 150 g porų
- 100 g daržovių sultinio
- 6 skiltelių česnako
- 50 g sviesto
- 1 česnakinės duonos
- 1 raudonojo svogūno
- 300 g grietinėlės
- 10 g čiobrelių
- 10 g petražolių
- 0,5 vnt. citrinų
- pipirų
Paruošimas
Tada pilame grietinėlę ir paverdame apie 5 minutes, kad padažas sutirštėtų.
Dedame midijas į padažą ir maišydami paverdame 4-6 minutes.
Patiekiame su skrudintomis česnakinės duonelės riekelėmis. Pabarstome smulkintomis petražolėmis ir papuošiame griežinėliu citrinos.