Melionų salotos su mocarela

Melionų salotos su mocarela image
Sudėtingumas Lengvas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 20 min

Ingridientai

4 asmenims
    • 0,5   vnt. geltonųjų melionų
    • 0,5   vnt. raukšlėtųjų melionų
    • 200   g buivolių pieno mocarelos
    • 100   g Parmos kumpio
    • 1   saujos mėtos
    • 2   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukšto šviesaus balzamiko acto
    •   druskos
    •   pipirų
    • 3   šaukštelių Modenos balzaminio acto

Paruošimas

  1. Perpjaukite išilgai 1 geltonąjį melioną ir išimkite sėklas.

  2. Supjaustykite melioną kubeliais.

  3. Perpjaukite 1 raukšlėtąjį melioną ir supjaustykite kubeliais.

  4. Sudėkite melionų kubelius į salotų dubenį.

  5. Į nedidelį dubenį įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

  6. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.

  7. Sumaišykite su 3–4 šaukštais šviesaus balzaminio acto ir užpilkite ant melionų.

  8. Plonomis juostelėmis supjaustykite mėtų lapelius ir užbarstykite ant melionų.

  9. Įmaišykite nedidelį kiekį aitriųjų paprikų dribsnių.

  10. Salotas paskleiskite ant plokščios lėkštės.

  11. Į lėkštės vidurį įdėkite buivolių pieno mocarelos rutuliuką ir ant viršaus užpilkite nedidelį šlakelį alyvuogių aliejaus.

  12. Lėkštėje paskleiskite susmulkintą Parmos kumpį.

  13. Pagardinkite mėtomis ir balzaminiu actu.