Meduje marinuotas kumpis

Meduje marinuotas kumpis image
Sudėtingumas Sudėtingas
Paruošimas 0 min
Gaminimas 2:10 val.

Ingridientai

4 asmenims
    • 1   kg vytinto kumpio
    • 250   g spanguolių padažo
    • 4   šaukštų medaus
    • 2   šaukštų garstyčių
    • 2   šaukštų sojų padažo
    • 1   šaukšto aliejaus
    • 300   g valgomųjų batatų
    • 200   g šparaginių pupelių
    • 4   riekelių šoninės
    • 2   šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
    • 1   žiupsnelio druskos
    • 1   žiupsnelio pipirų
    • 1   ryšelio petražolių

Paruošimas

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.

  2. Kumpį kruopščiai nuplauti ir nusausinti.

  3. Tada labai aštriu peiliu įpjauti odą kvadratėliais.

  4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir trumpai apkepinti kumpio odos pusę, kad susidarytų plutelė.

  5. Dubenėlyje sumaišyti medų, garstyčias, sojų padažą, druską ir pipirus – paruošti marinatą.

  6. Kumpį gausiai įtrinti marinatu, kad būtų visiškai padengtas.

  7. Marinuotą kumpį įdėti į kepimo formą ir uždengti aliuminio folija.

  8. Įkaitintoje orkaitėje kepti kumpį apie 1 val.

  9. Po 1 valandos nuimti aliuminio foliją ir kepti dar 30–45 min., kol jis gražiai apskrus, o vidinė temperatūra sieks bent 70 °C. Nulupti valgomuosius batatus ir supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.

  10. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

  11. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska ir pipirais.

  12. Nuo kepsnio nuėmus aliuminio foliją, įstatyti skardą su valgomaisiais batatais į orkaitę, kad kartu iškeptų.

  13. Tuo tarpu paruošti pupeles.
  14. Nuvalytas pupeles apie 5 min. virti pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės.

  15. Nupilti karštą vandenį, o pupeles apipilti šaltu vandeniu ir paruošti keturis ryšuliukus – įvynioti juos į šoninės riekeles.

  16. Likus 5 minutėms iki kumpio ir bulvių kepimo pabaigos, keptuvėje pakaitinti šiek tiek aliejaus ir pakepinti į šoninę įvyniotas pupeles, kol apskrus.

  17. Išimti iš orkaitės kumpį ir supjaustyti riekelėmis. Patiekti su bulvėmis, pupelėmis ir spanguolių padažu.