Paruošimas
- Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
- Kumpį kruopščiai nuplauti ir nusausinti.
- Tada labai aštriu peiliu įpjauti odą kvadratėliais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir trumpai apkepinti kumpio odos pusę, kad susidarytų plutelė.
- Dubenėlyje sumaišyti medų, garstyčias, sojų padažą, druską ir pipirus – paruošti marinatą.
- Kumpį gausiai įtrinti marinatu, kad būtų visiškai padengtas.
- Marinuotą kumpį įdėti į kepimo formą ir uždengti aliuminio folija.
- Įkaitintoje orkaitėje kepti kumpį apie 1 val.
- Po 1 valandos nuimti aliuminio foliją ir kepti dar 30–45 min., kol jis gražiai apskrus, o vidinė temperatūra sieks bent 70 °C. Nulupti valgomuosius batatus ir supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.
- Sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska ir pipirais.
- Nuo kepsnio nuėmus aliuminio foliją, įstatyti skardą su valgomaisiais batatais į orkaitę, kad kartu iškeptų. Tuo tarpu paruošti pupeles.
- Nuvalytas pupeles apie 5 min. virti pasūdytame vandenyje, kol šiek tiek suminkštės.
- Nupilti karštą vandenį, o pupeles apipilti šaltu vandeniu ir paruošti keturis ryšuliukus – įvynioti juos į šoninės riekeles.
- Likus 5 minutėms iki kumpio ir bulvių kepimo pabaigos, keptuvėje pakaitinti šiek tiek aliejaus ir pakepinti į šoninę įvyniotas pupeles, kol apskrus.
- Išimti iš orkaitės kumpį ir supjaustyti riekelėmis. Patiekti su bulvėmis, pupelėmis ir spanguolių padažu.