Taip gyventi verta!
Marinuotos žaliosios daržovės

Receptas pridėtas prie mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Receptas pašalintas iš mėgstamiausių

Rodyti pamėgtus receptus

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

Jums reikės:

2 paprikų paprikos
(žaliosios)
1 vnt. vnt. česnako česnako
(galvutės)
1 ryšulėlių ryšulėlio svogūnų svogūno
2 cukinijų cukinijos
(apie 350 g)
5 - 6 šaukštų šaukšto alyvuogių aliejaus alyvuogių aliejaus
druskos druskos
pipirų pipirų
2 šaukštų šaukšto baltojo vyno acto baltojo vyno acto
1 šakelių šakelės rozmarino rozmarino

Marinuotos žaliosios daržovės

Receptas patiko

Sėkmingai atspaudėte

Deja, įvyko klaida. Pabandykite dar kartą.

4:50 h
(3)

Gaminimas

Nuplaukite paprikas, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir odelėmis į viršų sudėkite ant aliuminio folija išklotos skardos. Česnako galvutę perpjaukite skersai ir padėkite šalia apvalia puse į viršų. Kepkite 230 °C įkaitintoje orkaitėje su griliu apie 15 min., kol ant paprikos odelės pradės rastis juodos dėmelės. Uždenkite plonu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir 10 min. palikite atvėsti.

Nuplaukite laiškinius svogūnus ir supjaustykite juos 4 cm ilgio lazdelėmis. Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir cukinijas 8 min. kepinkite 2 v. š. įkaitinto aliejaus. Kartkartėmis pamaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite į dubenį. Į keptuvėje likusį skystį supilkite likusį aliejų ir actą, atvėsinkite ir pagardinkite prieskoniais.

Tuo metu nulupkite paprikas ir supjaustykite jas plačiomis juostelėmis. Česnako skilteles išspauskite iš odelių. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite rozmariną. Viską įmaišykite į cukinijas, užpilkite marinatą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve. Skanu su čiabata.

Maisto prekių pasiūlymai >>>

Maistingumas

Riebalai23 g Angliavandeniai12 g Baltymai4 g kcal279 Energetinė vertė1167