Marinuotos žaliosios daržovės

Marinuotos žaliosios daržovės image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 4 val.
Gaminimas 50 min

Ingridientai

4 porcijos
    • 2   paprikų žaliosios
    • 1   vnt. česnako galvutės
    • 1   ryšulėlio svogūno
    • 2   cukinijų apie 350 g
    • 5   - 6   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos
    •   pipirų
    • 2   šaukštų baltojo vyno acto
    • 1   šakelės rozmarino

Paruošimas

    Nuplaukite paprikas, supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas ir odelėmis į viršų sudėkite ant aliuminio folija išklotos skardos. Česnako galvutę perpjaukite skersai ir padėkite šalia apvalia puse į viršų. Kepkite 230 °C įkaitintoje orkaitėje su griliu apie 15 min., kol ant paprikos odelės pradės rastis juodos dėmelės. Uždenkite plonu drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir 10 min. palikite atvėsti.

    Nuplaukite laiškinius svogūnus ir supjaustykite juos 4 cm ilgio lazdelėmis. Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus ir cukinijas 8 min. kepinkite 2 v. š. įkaitinto aliejaus. Kartkartėmis pamaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite į dubenį. Į keptuvėje likusį skystį supilkite likusį aliejų ir actą, atvėsinkite ir pagardinkite prieskoniais.

    Tuo metu nulupkite paprikas ir supjaustykite jas plačiomis juostelėmis. Česnako skilteles išspauskite iš odelių. Nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite rozmariną. Viską įmaišykite į cukinijas, užpilkite marinatą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve. Skanu su čiabata.

    Maisto prekių pasiūlymai >>>

Maistingumas

kcal 279
Baltymai (g) 4
Angliavandeniai (g) 12
Riebalai (g) 23