Marinuoti kepsniai su vaisiniu čatniu

Marinuoti kepsniai su vaisiniu čatniu image
Sudėtingumas Vidutinis
Paruošimas 0 min
Gaminimas 1:10 val.

Ingridientai

4 porcijos
  • Kepsniams:

    • 4   vnt. jautienos kumpinės kepsnių (po 125-150 g)
    • 20   g imbiero
    • 1   - 2   vnt. aitriųjų paprikų
    • 1   šaukštelio kalendros maltos
    • 3   - 4   šaukštų alyvuogių aliejaus
    •   druskos
  • Čatniui:

    • 0,5   ryšulėlių svogūnų
    • 0,5   ananasų apie 750 g
    • 0,5   mango apie 225 g
    • 300   g pomidorų
    •   bananų
    • 2   šaukštų alyvuogių aliejaus
    • 1   šaukštelio kalendros
    • 0,5   šaukštelių aitriųjų paprikų miltelių
    •   druskos
    • 2   - 3   šaukštų rudojo cukraus
    •   citrinų sulčių žaliosios
    • 50   ml obuolių acto

Paruošimas

    Čatniui nuplaukite ir žiedais supjaustykite laiškinius svogūnus. Nulupkite ananasus ir mangus, išpjaukite ananaso kotą, nupjaukite mango minkštimą nuo kauliuko. Ananasą ir mangą supjaustykite kubeliais. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, nupilkite ir užpilkite šaltu vandeniu. Tada juos nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite bananą.

    Visus ingredientus 2 min. pakepinkite įkaitintame aliejuje. Įberkite kalendrų, aitriųjų paprikų miltelių, 1 šaukštelį druskos, 2 šaukštus cukraus, įpilkite žaliosios citrinos sulčių ir obuolių acto. Viską kartkartėmis pamaišydami troškinkite 18-20 min. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar cukraus ir ataušinkite.

    Kepsniams nuplaukite aitriąsias paprikas, išimkite sėklas, nulupkite imbierą ir viską smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su kalendromis ir 2-3 šaukštais aliejaus. Kepsnius nuplaukite, nusausinkite, ištepkite marinatu ir bent 30 min. padėkite šaltai. Tada likusį aliejų supilkite į grilio keptuvę ir joje 2-3 min. iš abiejų pusių apkepkite kepsnius, iškepę pagardinkite druska. Trumpam įvyniokite į aliuminio foliją, o paskui patiekite su čatniu.

    Šios savaitės pasiūlymai parduotuvėse LIDL >>>

Maistingumas

Kilokalorijos 614
Baltymai (g) 35
Angliavandeniai (g) 37
Riebalai (g) 32